View Single Post
Staro 29.11.2009., 20:00   #1
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Question Digitalni surround? Z5500 i Creative SB X-FI 5.1 Surround

Posjedujem Zvučnike Z 5500 i Zvučnu Creative Sound Blaster X Fi 5.1 Surround USB.

Na koji način ostvarit pravi digitalni surround 5.1 a ne digitalni stereo kojeg Z5500 pomoću efekata na kontroleru pusti na sve zvučnike (Stereo, Stereo x2, PL II Movie i PL II Music) nego pravi 5.1 dakle na Displayu od logija mora biti pisati: -ako se radi o "DTS Digital 5.1" (DTS Digital) a ako se radi od "Dolby Digital" ( onaj znakič DD i Digital)

Kada sam kupio zvučnike pokušao sam namjestit ali nije išlo, mislio sam da int. zvučna na matičnoj ne podržava 5.1 Digital pa sam uzeo navedenu eksternu zvučnu ali opet ništa pa sam mislio da je vjerovatno zbog Win Xp - da oni nepodržavaju i sada sam prešao na win7 i opet ništa.

Neznam jer ima neka caka kak se to namjesti ili Što? Ugl svaki put kad probam nešt probam ući u igru (jer ima 5.1 zvuk) u nadi da će se na displayu pojaviti nešto od to dvoje tj. da će zvučnici prepoznati 5.1. Ali ništa od toga.

E sad pomagajte! jer još uvijek u 99 posto slućajeva koristim 6ch (5.1) analogni zvuk a mislim da imam sve uvijete za DTS.