evo da bumpnem malo temu...već sam praktički lud od sranja koje mi se događaju s laptopima pa ajmo redom :
ovako...kao prvo da istaknem da ni pod razno nemam namjeru dati 900-1000kuna za bateriju jer je nova na ebay-u 200kn ali ju zbog bratove cure nemogu naručiti [jbga]
pri čemu dolazimo do toga zašto sam neotvorim na ebay-u account : zato jer mi je istekla osobna i do nove godine neidem u prebivalište pa ju nemogu dignuti
a sad kad smo odagnali bilokakve nejasnoće ajmo na stvar
Lenovo 3000 n100
baterija 6-cell 10.8V [1.8V po ćeliji] 4.4Ah
može li se gdje u zagrebu to relativno jeftino reparirati tj zamijeniti tih 6 ćelija a da me ne oderu ko mladog majmuna...čuo sam za beterije zagreb ali mi iskreno nije jasno zašto njihove zamjenske dođu praktički koliko i nove baterije...onda kolega mi je natuknuo da tamo kod EPH su croatia baterije i da radi neki čovjek koji se valjda kuži u sve to pa da njega pitam i treće ovo što je visaeg predložio prije godinu ipo dana...
eh da i kolika je vjerojatnost da laptop skuži da su se zamijenile ćelije i da odje*e tu novu bateriju tipa "nije original, kupi original pa ću ti ju punit"...jer iskreno malo mi je puno dati 300kn [ako su cijene još uvijek kao u onom visageovom linku [thnx visage

] ] za 3 ćelije [3.6Vx3=10.8V 6Ah]
e sad može li se to uradi sam metodom zamijeniti ili bi trebalo paziti da elektronika neostane bez napona i još neke gluposti što povlači činjenicu da se obratim nekome...dakle ako imate iskustva slobodno se raspišite
naravno i ako imate bateriju za lenovo n100 ili n200 također se raspišite..
inače sam sad rastavio bateriju i napon joj je splasnuo na 7.69V s početnih 10.8 pa vjerujem da je to uzrok tome što mi nepuni više bateriju.članci su grupirani po dva i svi pokazuju posebno 2.5V otprilike...tako da bi ih najvjerojatnije trebalo kolektivno mijenjati