View Single Post
Staro 28.11.2009., 18:19   #462
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dečki, imam problema sa share-anjem particija sa kompa na kojem je Windows 7 (na drugom je XP). Naime, nešto su se permission-i zeznuli, jer usprkos tome što ja stavim za Everyone da imaju Full control, sa XP-a se ne može pristupiti particiji. Prestalo mi je raditi kada sam klonirao stari HDD na novi.

Pojedine foldere sa tih particija uredno share-a, no cijele particije - ne. A ne razumijem zašto ne mogu dodati usere sa drugog kompa (ili guest ili tako nešto), već mi nudi samo sa mojeg kompa. Velim, pod Everyone je postavljeno da imaju full control.
Kod share-anja direktorija imam onaj simple sharing uključen, no kod particija se mora koristiti Advanced Sharing (zasivljen mi je share button).

Kod simple sharinga dodam fino guest-a (a piše da je KOMP\Guest dodan; ne vidi se na slici, ali piše da je ime Guesta KOMP\Guest; KOMP je ime mojeg računala) i permissione da može samo čitati (Read) i sve ok, sa XP-a mogu pristupiti folderu.

Ovakvo je stanje kod permissiona određenog foldera (opet, to radi super):

A ovako je kod share-anja particije:

Velim, prije je radilo share-anje particija normalno, a sad kao da se neki permission izgubio, a ja ga ne znam/ne mogu dodati.

Tražio sam po Administrative tools jel ima što za dodavanje nekog gosta, guglao ali sve tapkam u mraku. Odmah da napomenem da je postavljeno ono protected password sharing OFF, Network discovery ON i te stvari su sve podešene kako treba.