View Single Post
Staro 28.11.2009., 00:01   #2141
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Question

Može li mi netko pojasnit tu stavku od 45 dana / komentirat kako se rješavaju stvari koje su na servisiranju duže od 45 dana.
Mislim, otprilike mi je jasno kako bi to trebalo iči ali me zanima kako to u PRAKSI ide ...

Imam jedan uređaj koji je u ovlaštenom servisu više od 60 dana.

U 'Jamstvenom Listu' proizvoda stoji sljedeče.

U slučaju kvara na proizvodu koji je predmet ovog jamstva, obavezujemo se da ćemo isti popraviti u najkračem mogućem roku , a najkasnije u roku od 45 dana. Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u roku od 45 dana,biti će zamjenjen novim.

Zbog toga stupam u direktni kontakt s serviserom (koji je ujedno i šef ovlašten za odobravanje zamjena) , no on daje do znanja da to više ne vrijedi od početka ove godine jer je promjenjeno.

Kontakt s društvom potrošač osvjetljuje malo stvar .To je protivno zakonu i jedina promjena je bila korištenje termina "razumni rok" za rješavanje reklamacija. No međutim to znači isto! Iako, kako god bilo ,uvjeti "ugovornog odnosa" nisu promjenjivi nakon sklapanja/potpisivanja.

Ponovljeni kontakt s serviserom potvrđuje da stavka o 45 dana ne vrijedi više zbog "razumnog roka" , jer to njemu ne znači isto!
Interna politika firme je takva da tim terminom nema stroge vremenske definicije stoga to za mene znači ,citiram: "dok god ne dobijem proizvod iz servisa/dok se ne napravi".

Državni inspektorat se pokazao inertnim te je samo sugerirao da im se pošaje mail/pismo u kojem je njima citiram što piše u njihovom jamstvenom listu

A dani idu.

btw,meni ovo stajalište izgleda kao sveopče poništavanje ikakvih mogučnost dobivanja novih uređaja osim u slučaju nepopravljivosti koja može bit zaključena bilo kada!??