Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 26.11.2009., 08:35   #2785
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ispricavam se na duplom postu

Htio bih cuti mišljena onih koji misle da su kompetentni za moju dotičnu dilemu. Naime odlucio sam zamjeniti zvucnu karticu, pa se sad dvoumim oko nekih modela.

Iako sam u potpunosti zadovoljan Auzentechicom, vjerujem da ima tu jos puno mjesta za nepredak, a neke stvari mi nedostaju.

Sto zelim od zvucne kartice je to da je čisti stereo, znaci ne trebaju mi nikakve surround kartice sa 5-6-7 kanala, vec samo cisti stereo i po mogucnosti sa 2 RCA (L/R) izlaza, a ne 3.5 mm jack.

Sljedeca stvar je head amp. Kako u zadnje vrijeme dosta koristim slusalice za nocna slusanja glazbe/filmove/igranje, obavezno bi bilo da ima posebno i sto je moguce kvalitetnije pojacalo za slusalice.

Za oko su mi zapele dvije kartice:HTOmega Claro Halo i Asus Xonar Essence STX.

http://www.htomega.com/clarohalo.html

http://asus.com/product.aspx?P_ID=zC...K2f&templete=2

Imaju sve sto trazim, samo je sad pitanje koja daje vise za svoju cijenu. Nisam napomenuo da cu kupovati preko neta, tako da nisam ogranicen slabom ponudom nasih trgovina.
Cijena Omege je 200 dolara, a Xsonara je isto 200, ali je sad na newegg-u na akciji pa je cijena 120 dolara, sto je fina usteda.

Sto se tice elektronike po karticama na Claru je sound processor C-Media CMI8788 Oxygen, a za D/A je zaduzen 24-bit/192DAC AK4396, dok je za headamp tu Texas instruments TPA6120A2

Kod Xonara SP je ASUS AV100, a D/A c je Texas Instruments PCM1792A, a headamp je isto Texas Instruments 6120A2.

Pa me zanima kolika je razlika u sound procesorima, a kolika je u D/A convertorima?Head ampovi su isti, tako da je tu sve jasno. Kartice su jako slicne, gotovo identicne, tako da mi je praktički svejedno koju bi uzeo, s tim da je Asus trenutno dosta jeftiniji.

Puno hvala svima na korisnim odgovorima..
Kao prvo,iz newegga nemoj nista gledati jer imaju striktnu politiku za shipping SAMO unutar SAD-a

Kao drugo mislim da je HT omega bolja

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote