Citiraj:
Autor Mad_Duke
A jeste sa tom Afrikom. Cijela globalna situacija u svijetu se dosta popravila što se tice osnovnih životnih potrepština (hrana, pitka voda...) u zadnjih 20 godina. Ali niš neće preko noći...
|
popravila se gdje? Koliko ja znam broj ljudi koji gladuju ili nemaju pristup pitkoj vodi neprestano raste, jos nisam vidio da se smanjio.
Mozda je u tvom kvartu infrastruktura obnovljena pa mislis da je to tako u cijelom svijetu?
Ali ne vrijedi se tu puno zivcirat, kao sto je receno previse je to tamo ljudi koji nemaju nista da bi im tko od nas mogao pomoci. Previse stvari tamo ne stima, previse love odlazi u vjetar. Svaka pomoc koja i ode samo je vatrogasna mjera i nitko nikada nije krenio od pocetka - stvoriti uvjete za zivot. Imamo zapadne kompanije koje iskoristavaju ono malo prirodnih resursa koje africke zemlje imaju i lovu iznose u maticne zemlje, imamo korumpiranu lokalnu vlast koja se ponasa otprilike poput nase sa svakim dolarom koji dobiju (s time da ovi u africi barem mogu racunati da ce im svakih 10ak godina mmf oprostiti vecinu duga, tko misli da to rade zato sto su dobri moze se slobodno otici baciti s mosta i uciniti uslugu covjecanstvu).....
Moje misljenje je da africi nitko ne moze pomoci, ne u ovom drustvu i u ovom trenutku. Gristi se zbog toga sto je njima kako je i nocima ne spavati zbog toga ima smisla kao i gristi se sto je dinamo popusio u europi.