Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 23.11.2009., 08:03   #2732
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova

Evo malo hvalisanja, gotova i moja prva samogradnja prema nekom projektu. Pored je prva samogradnja uopće, na kojoj sam naučio furnirati i koristiti se frezom.
Visaton VIB 130 TL.
Finiš, premda je zamišljen visoki sjaj, nisam mogao ne probati savjet koji su mi dali dečki iz chromosa o pravilnom nanošenju boje na alternativne načine (posao me sasvim slučajno odveo tamo). I tako i bi, ima sjaja dovoljno, a opet se prašina ne vidi toliko.
Sve je doslovno po nacrtu, i nigdje se nije odstupalo, osim što je mdf 18 mm a ne 19, jer ga kod nas nema, te su korišteni malo kvalitetniji elementi u skretnici, točnije MKP kondenzatori.
Jako lijepo izgleda

Za skretnicu je odlicno sto si koristio te kondice ... cujem lijepih stvari o njima, ali za cijenu necu pitati ...

Jedan savjet, ako trazis slucajno onaj glossy piano look ... proguglaj malo o "bajcanju" u kombinaciji s recimo onim Chromosovim Chromoden Transparent dvokomponentim lakovima.

Ukratko daju cudesne rezultate uz nanosenje visestrukih slojeva, bajcanje i poliranje

Uzorci boja (uzivo izgledaju barem 10 puta bolje), a najnovije mjesavine dolaze u jednoj komponenti, tj. vec su izmjesani.

Osobno trazim ovakav finish kod drveta, a vidi se na slici da si je covjek dao truda

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Nije tajna, nešto iznad 3000 kn.
Ponavljam, držao sam se slijepo visatonovog projekta VIB 130 TL:
http://www.visaton.com/en/bauvorschl..._tl/index.html

A svira...
Dugo nisam cuo o Visatonu nista, ali kada sam slusao prije par godina one izlozbene primjerke ostao sam vrlo ugodno iznenadjen (a slusao sam ih dosta)

Cijena uopce nije velika s obzirom na kvalitetu drivera i skretnica ... pohvale za trud