View Single Post
Staro 22.11.2009., 22:37   #6
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Pricalo se o tom POZNATOM problemu s pasivnimm napajanjima, pogotovo kod Fortrona koji zna eksplodirati ...

Uglavnom ljudima je bitnija tisina od funkcionalnosti i na kraju dobiju ... mrtvu tisinu :/

Preporuka, baci oko na be quiet! napajanja za male pare u Melcompu, ako nisi ljubitelj Corsaira.
Ovaj nije eksplodirao. Vjerujem da bi čuo da je.
Znam da su pasivna napajanja u prosjeku manje dugovječna, s obzirom da trpe veće temperature i to sam znao i kad sam ga kupio. Al malo je pretjerano reći da pasivna napajanja nisu funkcionalna.
Da Vemil nije propao, sad bi dobio novog i još najmanje godinu dana bi dobro bilo. Al eto, desilo se tak i sad se mogu lijepo fućkat s tom garancijom.

Anyway, sad to više nije ni bitno. Jedino me još zanima ako netko upućeniji u to zna otprilike u čemu bi mogao biti problem s napajanjem. (Evo, sad upravo pišem na toj konfi i Zen radi - uspio sam ga bootati nakon nekih 30-ak pokušaja). Dakle, ne radi se o tome da je eksplodirao ili da je nestabilan, da se gasi itd. Jednostavno ne podiže sustav, ne dođe do POST-a (napaja komponente, ali nema beepa s matične). Kad uspije bootati (iz svakog 20-30-og pokušaja), onda radi bez ikakvog problema satima. Nisam ga otvarao, ali ne vidim kroz mrežicu nikakva vidljiva oštećenja ili sl...

Hvala na savjetu, pogledat ću be quiet! napajanja, ali zasad mislim da ću ići na Scythe Kamariki 4, 450W ili Corsair vx450.

BTW. Veliš ako nisam ljubitelj Corsaira - zašto neko nebi htio njihova napajanja (?), kolko se ja kužim ona su vrh ponude, kod nas, a i u svijetu.

EDIT: thx blazer na savjetu
agm7007 je offline   Reply With Quote