Citiraj:
Autor terminator152
znam da podržava vanilla al ga nema u postavkama iatkosa ima one patcheve x86 chameleon 1,2 i još neki x....nešto zaboravih ovako napamet,e sad dal je moguče ponovit cijeli install da mi odmah učita vanilla i kako?Pošto sam malo nov u ovome nije mi to baš jasno ili je taj vanila kako sam vidio na nekim hackintošima u samom setupu OX.Još da dodam da imam sve verzije ideneb,ipc,iatkos.kelyway itd.... i sad imam i SL retail koji još neznam kako bootat odnosno stavit na DLDVD dal ga trebam prije sam dmg to iso pa onda write ili kako.. svaka je pomoč dobrodošla thnx. E da na kraju audio je ovo VIA® VT1828S 8-Channel High Definition Audio CODEC na samoj ploči naravno...
|
Ako se dobro sjećam, iAtkos po defoltu instalira vanilla kernel - dakle, ako ne odabereš ni jedan kernel koji nudi, instalira se vanilla.
Možeš to riješiti i sada - skini odgovarajući vanilla kernel s neta (mora odgovarati točnoj verziji OSX-a). stavi ga drito na particiju na kojoj imaš
intaliran osx i nazovi ga vanilla.kernel
Kad bootaš osx odi u verbose mode i utipkaj vanilla.kernel i onda će ti bootat sistem s tim kernelom. Ako sve radi ok možeš stavit taj orginalni kernel. s nekim show/hide program uključiš pregled skrivenih fileova i vidjet ćeš na rootu mach.kernel file. makneš taj, onaj vanilla preimenuješ u mach.kernel i to je to.
Inače, s instalacijskog dvda bilo koje distre možeš instalirati samo pojedini kext ili kernel, ako sve ostalo odznačiš i označiš samo taj kext koji hoćeš.
Audio možeš probati riješiti na nekoliko načina - dsdt patchom i efi studiom, voodoo hda kextom, patchanim applehda kextom, ili potraži kext za upravo taj via chip. Da ne pišem traktate - sve imaš ovdje:
http://www.insanelymac.com/forum/ind...?showforum=154
@dmd-0, pokušaj forsirati rezu koju ti monitor podržava i koja bi se mogla loadati.
primjer, odeš u verbose mode i upiši
-v "Graphics Mode"="1024x768x32''
iza 32 a prije navodnika možeš probat dodati i bez razmaka @60 za refresh rate monitora, ili koji ti već je refresh rate.