Citiraj:
Autor borgy
OT:
VIDI je takvo smece od tiskovine da mi nije jasno kako uopce opstaju.
Idu okolo i dijele nekakve nagrade, koga uopce briga kad te takvo nesto nagradi? Od toga rade mise, a cijeli casopis izgleda kao da ga pisu nezaposleni it-manageri koji nisu u zivotu taknuli komponentu. Koliko puta sam popusio sarenu naslovnicu, valjda im je to osnovica poslovnog modela.
Nebuloze u sadrzaju i konceptu clanaka su sasvim normalna pojava i najbolje ih je preskociti i dovidjenja. Svaka cast na dobroj volji i slanju ispravaka.
|
Moram reagirati - problem VIDIja je taj sto mijenjaju urednike kao na pokretnoj traci, autorima honorari stizu na kapaljku, a svatko tko je malo sposobniji - pobjegne! Problem je vrlo jednostavan - testiranje hardvera zahtjeva da je covjek upoznat sa tehnologijom, tj. da je stalno u dodiru s njom. Koliko je FERovaca proslo kroz redakciju VIDIa i nisu se pokazali u najboljem svjetlu. Jednostavno mozda netko i kuzi problematiku, ali ne zna izdvojiti bitno. Recenice su mu nepovezane, nemaju ni predikata ni subjekta, ili je najgore kada autor popuni 4 kartice teksta o tko zna cemu, a da se nije dotakao samog uredjaja.
Dodatni je problem potrebno vrijeme za sam test. Najcesce se ti testovi izvode 5 do 12, trebao je biti jos jucer gotov prijelom jer se mora ici u tiskaru, a autor jos nije poceo pisati tekst pa u zurbi nadrobi svasta.
Po meni je najveci problem nasih casopisa sto su premalo prostora posvetili "how to" temama. TIpa, kako poslati sliku i zvuk preko HDMI-a na ATi karticama? Ili kako radi AC3 filter i kako poslati 5.1 zvuk preko zvucnih cipseta koji nemaju dolby digital enkodiranje zvuka. Ma ima tu hrpa tema.
Znam da su te teme nezanimljive oglasivacima, ali su zato zanimljive citateljima.
Po meni, mozda bi najbolje bilo kada biste napravili digitalni casopis kao sto je mega-turbo popularni The overclocker -
http://www.theoverclocker.com/