View Single Post
Staro 22.11.2009., 10:57   #317
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Kaze da vec u ponedjeljak idu na lager i uzima INGRU

Prošli tjedan dionice HGSPOTa su bile u posebnom režimu prodaje, prodavalo se samo od 10:00 do 13:00 s time da se zahtjev predavao u navedenom vremenu a realiziralo se toćno u 13:00 (pa su neki kupili a neki izvisili) pa je uz navedenu vijest o promjeni uprave i taj svojevrsni aukcijski naćin prodaje utjecao na rast dionice. Međutim, od ponedjeljka kreću ponovno u redovnoj prodaji (znaći od 10:00 do 16:00 se kupuje i prodaje kad tko zaželi) i tada će se vidjeti trenutaćna realna vrijednost tih dionica. Mislim da će ukoliko bude brz tvoj frend uspjeti prodati po 42-43kn, čekanje se ne isplati jer će vrlo vjerojatno cijena ići dolje osim ako se nešto ne valja iza brda što ja ne bih znao (recimo objava dogovora sa vjerovnicima i punjenje polica).

A sad, IMO, ako te novce misli uložiti u INGRU na neki daytrading kao sa HGSPOTom onda se neće baš proveseliti jer to nisu dionice za kratkoroćno isplativo ulaganje (trenutaćno osciliraju oko 46-47kn, zadnja 44,99) već za duži rok (znaći godinu pa i dvije). HGSPOT je IMO na neki srednji rok (6-8mj) isplativiji jer ako stanu na noge (čitaj: ako naprave dobru božićnu i novogodišnju prodaju) cijena sigurno ide gore (nominalna vrijednost dionice je 100kn a kada su izašli na tržište u vrijeme kada je IT još bio njihov primarni posao procjene realne vrijednosti su bile 350kn) tako da možda kroz neko vrijeme ti frendu bude i žao što ih je prodao. Rizik naravno postoji (i nije zanemariv) ali gledajući mogući dobitak HGSPOT ima jako dobar koeficijent, zato ću ja radije ostaviti ovih kojih 80 koje sam kupio po 27,50 da dočekaju novu godinu a dalje ćemo vidjeti .
Roy je offline   Reply With Quote