Čitam temu od početka, svi imaju neke čudne probleme, nevjerojatno, očito zbog različitih izvora instalacija, brdo podverzija itd. pa da se i ja malo pridružim... Radi se o buildu 7600 instaliranom na notebook no.1 iz siga.
Zanima me kako riješiti ovih par problema koji se pojave iz čista mira:
1. kod logiranja u account nekad nema ikona na desktopu pa treba kliknuti na Show Desktop Items koji u tom trenutku bude bez kvačice
2. kod spremanja ili izmjene dokumenata mi zna dati poruku da nemam admin prava; ponovim postupak i onda radi
Ovo dole mi se događa stalno:
1. što veći uptime, sustav postaje sve sporiji i sporiji, a u tom periodu ne radim ništa posebno
2. imam dojam kao da mi 3D akceleracija ne radi punom snagom pa se osjeti lag npr. kod pomicanja prozora, scrollanja i sličnog (nešto između onoga kad koristimo službene i Microsoftove drivere za grafičku), najviše se osjeti u Firefoxu
3. sustav pomoći mi je kompletno pobrkan, linkovi i ono što se krije iza njih nemaju veze s vezom
Drugih primjedbi zasad nemam ili se ne mogu sjetiti svega... U odnosu na XP, ovo mi se sviđa i bolje je riješeno nego na XP-u:
1. power management; baterija traje i preko 20% duže
2. lokalna mreža ima manje laga i jednostavnija je za konfiguraciju
3. kad se na neke cake navikneš, dosta dobiješ na brzini (npr. Windows Explorer, Windows Search, pinanje aplikacija, hotkeyevi,...)
4. malo oštriji ClearType