View Single Post
Staro 19.11.2009., 16:20   #736
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
To sto ti hoces moguce je postici samo "rezanjem" TV slike. Kad bude neki film, neces vidit pola titlova jer si taj dio slike "odrezao". Ostavi da imas sa crte sa lijeve i desne strane.

Ako bas toliko hoces odrezati dio slike, onda stavis 4:3 na STB-u i na TV-u ili STB-u bi trebao imati zoom opciju, pa zoomaj dok se na popuni ekran. Samo sto nevidim smisao u tome.
Ako ne vidis smisao onda moguce da ja nisam dobro pojasnio sta zelim. Ovako:

imam LCD sa rezom 1368x720,a tv signal je reza 640x480 i normalno zato kad se razvuce reza na lcd tv slika postane razvucena,odnosno ljudi postanu siri,deblji kako god hoces reci...

pokusavam to izbjeci,odnosno pokusavam napraviti sliku da mi bude recimo kao kad gledam avi ili divx film,bilo na monitoru koji je isto wide ili na lcd-u,slika mi nikad nije razvucena,a preko cijelog ekrana je,nebitno ako je malo rezana dole i gore,ali preko cijele sirine je a bez razvlacenja.

Dali je moguce to postici sa recimo rtl-om,a bez ikakvih zumiranja jer znam da ce mi kad tad bit odrezan neki dio slike ako zumiram,pa cu opet morat podesavat...

ocito da sam osuden na gledanje rastegnutih ljudi....
VulcanRaven je offline   Reply With Quote