View Single Post
Staro 19.11.2009., 15:58   #58
NBElite
Registered User

NBElite's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
tip sa DFI foruma mi veli:

"nbelite", the bios can be reprogrammed on the board with an SPI programmer. Good shops have done so for sometime on many types of board.

Sta je SPI programmer?
prosvjetlite me

nasao sam neki link
http://www.kmitl.ac.th/~kswichit/SPI_Pgm/SPI-Pgm37.html

i malo o SPI portu:
http://docs.tibbo.com/phm/index.html?em1000_spi.htm

pogledah i cijenu jednog od tih programmera:
http://cgi.ebay.co.uk/PX-400-AVR-Atm...31161002r14990

Citiraj:
Autor simba Pregled postova
Jesu ti šta rekli? Šta ako ovi odbiju dati drugu ploču? Ko plača troškove slanja itd...?
za sada nista ne znam.. vjerujem da ce mi se javiti...

a u nadi sam da im se nece to dati slati i da ce mi samo novu plocu proslijediti..

BTW..gledajuci ove SPI programatore i mislim si, ako je tako niska cijena tih programatora, zasto si to je...ni servisi ne nabave???

ja se inace bavim servisom, ali vecinom samo software namjestanja, instalacije, zamjena dijelova..itd itd.. prva pomisao mi je bila da si sam kupim taj uredjajcic..druga mi je bila da nemam pojma kako se i za sto konkretno koristi, a i zasto bih to ja sebi kupovao, pa ne dajem ja garanciju na hardware koji ugradjujem, vec dobavljaci. No, njihovi servisi ne znaju/nemogu/nece davati podrsku... Ipak je pametnije da sam poslao plocu njima jer smatram da oni MORAJU imati podrsku takvog tipa. Davno su izumrli cipovi koji se vade i reprogramiraju.

Mi smo, kupci, glupi, jer vjerujemo dobavljacima na svaki njihov odgvor "imamo servisnu podrsku".

Upravo vidim kakvu

Zakljucno. Stvarno pazite sto, gdje i kako kupujete. Masine se prodaju na kredite, kvaliteta je najfantasticnija, cijena najniza sve dok nesto ne krepa, a kad krepa, onda "ne znamo mi sto ste vi radili/garancija vam je istekla/...." .

Malo sam pissed

EDIT:

Nbelite:

I believe I spoke to you via support this morning on this matter. In this case it is correct that the MB should be returned to the supplier for servicing, however it appears that your supplier is a bit confused as to what to do. No one expects them to fix it, rather they need to return it to their supplier in turn for service. Just because they can't fix it on the spot doesn't mean they can reject your claim to service. Most of the time this is just suppliers being confused as to what to do. Tell them the appropriate course of action is to accept the board for service and ship it up the RMA chain. If they are still confused have them contact me at my support address. If for some odd reason they still resist then contact your national consumer protection agency. I doubt that will be needed thou. This is a fairly common issue with suppliers and is likely just a misunderstanding.

tako da znate i drugi... samo me zanima koliko to traje

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.11.2009. u 21:26.
NBElite je offline   Reply With Quote