View Single Post
Staro 19.11.2009., 15:23   #33
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
nekako mi se po procitanom cini da je netko studirao po starom
imam osjecaj da si pomjesao ovaj nas "zavrsni ispit" sa pojmom ispit...
mi ispite kao takve vise nemamo, nema rokova, pa ovi preduvjeti za zavrsni imaju smisla (zasto bi na usmeni isao onaj ko nije prosao ni kolokvij).
kolokviji nisu vise nagrada za one koji uce tokom semestra, nego ih jednostavno moras dat, jer ako padnes koji, na kraju semestra ce ti bit jako veselo kad ti u pet dana dodju npr. cetiri popravna....
Nekako ti se cini dobro ali opet ne sasvim jer kod nas je dvaput mjenjan (radikalno) program studija u zadnih 10g i sasvim drugačije su strukturirani ispiti kao takvi nego ovi koje vecina spominje bilo u starom ili novom obliku, (neznam točno kako su mjenjali sad u zadnjoj reviziji) i ja sam upao u generaciju kad se mjenjalo sa klasične cjelogodišnje šeme slušanja na blokovsku nastavu i mi nismo imali ništa slično ovome kaj sam ja napisao nego sam rekao da bi to bio pravedan sistem kad se već to radi, kod nas je sasvim druga prica bila sa debelom većinom ispita i kolko znam svi imaju pismeni i usmeni po novome, a za same kolokvije neznam kolko su koji obavezniji od onih koje smo mi imali u svoje vrijeme ali znam da ti koji jesu kod većine predmeta nisu značili baš ništa za završni ispit osim da možeš pristupit i tamo si opet sve morao pisat i sve odgovarat...