View Single Post
Staro 19.11.2009., 13:13   #1488
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Vjerovatno banaju keyeve jer su nabavljeni putem nekog frauda, najvjerovatnije credit-card fraud.
Dakle, stranica koja prodaje keyeve ili neki njihov dobavljac kupi hrpu igara preko credit card frauda i onda ih jeftino prodaje. Karticarska kuca odbije platiti onome od koga su kljucevi (igre) originalno kupljene i dakle prodavac lagano pusi.

Ili su mozda kljucevi namjenjeni nekom trzistu sa posebnom cijenom, ali pod uvjetom da se ne smije distribuirati izvan tog trzista. Ja sam npr. kupio preko e-baya novu Wolfenstein kompletnu igru za nekih 150kn. Prodavac je bio iz Indije i na kutiji je bilo jasno otisnuto "Not for sale outside India". Igra je kod nas 375kn, a na Steamu 59,99€.
Dakle, ocito je da igra za Indijsko trziste ima posebnu cijenu jer morao je i lik koji mi je prodao nesto zaraditi, a mene dodje 150kn. Mozda su i ovi pobanani keyevi sa nekog takvog "posebnog" trzista, a s obzirom da igra ide preko Steama lako je takve keyeve detektirati (jer su na europskom/americnkom Steamu) i onda ih pobanati zbog krsenja uvjeta koristenja (koriste se van namjenjenog trzista).
Tumor je offline   Reply With Quote