18.11.2009., 19:47
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Autor rodney
ma bunili se nesto dok sam bio prva god, ali bezuspjesno, dekan rekao kako je preolaznost bila bolja nego god prije i kako sve ostaje kako je.
zakon je za qrac, bolonja predvidja i individualni rad sa studentom, grupe od max 22 ljudi (jea right), samo i jedino pismene ispite (kao jedine objektivne) itd.. reci ti meni kome da se mi zalimo u vakoj drzavi za sve to?
sto se tice mog faksa, voditelj kolegija sam izmislja pravila za polaganje, i ta vjeruj mi, znaju bit teza za shvatit nego samo gradivo... najcesci oblik je 2 kolokvija pa zavrsni (usmeno ili pismeno, ovisi o profesoru). ako padnes kolokvije imas neki tzv. popravni, nakon kojeg ides na zavrsni (ako prodjes popravni). iz vecine kolegija ima i "popravni" zavrsni, ali upad nije free, nego moras neke kriterije zadovoljit, tipa, prof. misli kako ti malo fali pa ti da par dana za ponovni usmeni, ili bar 30% na zavrsnom/kolokvijima, ili bar 25% na svakom kolokviju... ali tesko da mozes popravljat i kolokvije i zavrsni.
na ovom linku mozes vidjet pravila za sve kolegije preddiplomskog studija matematike, dovoljno da procitas pravila polaganja za 2-3 kolegija da shvatis kako je jedino pravilo da nema pravila....
|
 Prvo bi trebao otići na neki kraći tečaj 'Shvaćanje bolonjskog procesa studiranja', pa tek onda upisati fakultet...
Zanimalo me još i to - kako su vam raspoređeni kolokviji, kako ih polažete...? Ja recimo po predmetu imam 2-3 kolokvija koja obavezno moram napisati preko određenog postotka, ako ne, ne idem na završi ispit. Dakle, to su mi jedine šanse da odem na završni. Ukoliko padnem jedan od dva kolokvija, ne skupim 40% - NE postoji nikakav popravni kolokvij, tj. ne mogu isti polagat ponovo... super... To je navodno, jer ne postoji nikakav prag koji profesor traži, primjerice 50% (ali opet ga moram riješit da idem na završni LOL!), osim iz matematike, tamo postoji popravni kolokvij... Usudio bi se reći, čak i da ne trebaš biti previše glupa osoba da ne prođeš na nekom predmetu... Potrebno je malo znanja i jako puno sreće, čini se da je i ovo baš još jedna igra na sreću... Kako idu završni ispiti? Koliko ima rokova? Dva roka, treći pred komisijom i ponovo upisivanje kolegija... ili? 
|
|
|