View Single Post
Staro 18.11.2009., 14:59   #25
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Bilobrkster Pregled postova
a da malo ovo elaboriraš? po zakonu bolonja predviđa da se za svaki ispit ima pravo izać 3 puta + 1 komisijski. 2*(3+1) = 8. ako vama na math.zg ta prava uskraćuju onda je to vaš problem što se ne bunite.
ma bunili se nesto dok sam bio prva god, ali bezuspjesno, dekan rekao kako je preolaznost bila bolja nego god prije i kako sve ostaje kako je.
zakon je za qrac, bolonja predvidja i individualni rad sa studentom, grupe od max 22 ljudi (jea right), samo i jedino pismene ispite (kao jedine objektivne) itd.. reci ti meni kome da se mi zalimo u vakoj drzavi za sve to?
sto se tice mog faksa, voditelj kolegija sam izmislja pravila za polaganje, i ta vjeruj mi, znaju bit teza za shvatit nego samo gradivo... najcesci oblik je 2 kolokvija pa zavrsni (usmeno ili pismeno, ovisi o profesoru). ako padnes kolokvije imas neki tzv. popravni, nakon kojeg ides na zavrsni (ako prodjes popravni). iz vecine kolegija ima i "popravni" zavrsni, ali upad nije free, nego moras neke kriterije zadovoljit, tipa, prof. misli kako ti malo fali pa ti da par dana za ponovni usmeni, ili bar 30% na zavrsnom/kolokvijima, ili bar 25% na svakom kolokviju... ali tesko da mozes popravljat i kolokvije i zavrsni.

na ovom linku mozes vidjet pravila za sve kolegije preddiplomskog studija matematike, dovoljno da procitas pravila polaganja za 2-3 kolegija da shvatis kako je jedino pravilo da nema pravila....

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote