Citiraj:
Autor Bilobrkster
a da malo ovo elaboriraš? po zakonu bolonja predviđa da se za svaki ispit ima pravo izać 3 puta + 1 komisijski. 2*(3+1) = 8. ako vama na math.zg ta prava uskraćuju onda je to vaš problem što se ne bunite.
|
ma bunili se nesto dok sam bio prva god, ali bezuspjesno, dekan rekao kako je preolaznost bila bolja nego god prije i kako sve ostaje kako je.
zakon je za qrac, bolonja predvidja i individualni rad sa studentom, grupe od max 22 ljudi (jea right), samo i jedino pismene ispite (kao jedine objektivne) itd.. reci ti meni kome da se mi zalimo u vakoj drzavi za sve to?
sto se tice mog faksa, voditelj kolegija sam izmislja pravila za polaganje, i ta vjeruj mi, znaju bit teza za shvatit nego samo gradivo... najcesci oblik je 2 kolokvija pa zavrsni (usmeno ili pismeno, ovisi o profesoru). ako padnes kolokvije imas neki tzv. popravni, nakon kojeg ides na zavrsni (ako prodjes popravni). iz vecine kolegija ima i "popravni" zavrsni, ali upad nije free, nego moras neke kriterije zadovoljit, tipa, prof. misli kako ti malo fali pa ti da par dana za ponovni usmeni, ili bar 30% na zavrsnom/kolokvijima, ili bar 25% na svakom kolokviju... ali tesko da mozes popravljat i kolokvije i zavrsni.
na
ovom linku mozes vidjet pravila za sve kolegije preddiplomskog studija matematike, dovoljno da procitas pravila polaganja za 2-3 kolegija da shvatis kako je jedino pravilo da nema pravila....