Citiraj:
Autor JuVe
imas dijelom pravo, ali ne potpuno. ja jesam voljan i uciti i uloziti trud ali mi treba pokoji hint odakle poceti, pa ako je prvi prijedlog nauci C++ onda cu to probati.
|
Ako već trebaš hint, ja ti savjetujem da ne krećeš sa C/C++om. Nećeš daleko stići a i može ti prisjesti cijela stvar. Kao apsolutnom početniku savjetujem ti Visual Basic. Ali nemoj odmah krenuti na Windows aplikacije već od početka - proceduralne programe. Nauči osnove i jezika i programiranja. Tu će ti pomoći primjeri i knjige. Kada si zadovoljan znanjem i kada razumiješ osnove poput varijabli, procedura, funkcija, petlji itd. kreni na objektno orijentirano programiranje (u Visual Basicu naravno). Također će ti pomoči primjeri, tutorijali i knjige. Kada si zadovoljan sa znanjem koje imaš kreni na druge jezike (poput C# ili Jave) čisto da naučiš jezik i da uvidiš da je teorija uvijek ista.
Idealno bi bilo da si zadaš neki cilj u smislu programa kojeg želiš napisati. Nešto korisno poput adresara ili slično. Nešto što će od tebe zahtijevati znanje koje u ovom trenutku nemaš. Jednom kada kreneš na OOP kreneš i sa pisanjem tog programa. Ako ustraješ, na kraju ćeš imati i znanje i nešto iskustva. Također ćeš naučiti ponešto o arhitekturi samog sustava na kojem radiš (u ovom slučaju Windowsa) ali to ovisi o tipu programa kojeg odlučiš raditi.
Što se tiče SQL-a, on je posebna priča. Ne radi se o jeziku za programiranje nego o jeziku za postavljanje upita što dosta mijenja na stvari. Njega možeš učiti paralelno.