Children of men - dosta dobar triler koji se odvija u buducnosti u Engleskoj, cijeli svijet je u ratu jer vec 18 godina vlada neplodnost, jedino je engleska koliko toliko sredjena, ali tamo love i maltretiraju useljenike, zanimljiva ideja i prica - svakako pogledati.
V for Vendetta - i ovaj film se odvija u buducnosti i to opet u engleskoj. uglavnom engleska je totalitarno drustvo gdje drzava maksimalno kontrolira građane, siri strah i dezinformacije, kontrolira medije. Pojavljuje se maskirani osvetnik koji nastoji otvoriti oci puku i potaknuti ih na akciju. Na imdbu dobro opisan kao "mixture of The Phantom of the Opera, George Orwell's 1984 and Batman." Inace napravljen je prema stripu Alana Moorea. V je odlicno zamisljen lik, bas faca, svakako pogledati.
Snakes on a Plane - onako, no brainer akcija, da nema Samuel L. Jacksona bio bi totalno bezveze, ovako jos ajde on i mjestimicni humor koliko toliko izvlace stvar da bude gledljiva. Inace film je na granici trasha, pogotovo scene sa zmijama i ugrizima istih. Film kod kojeg je muljano sa IMDB ocjenama.
Blood Diamond - izvrstan film, radnja, gluma, likovi sve mi je bilo na visini.
The Firm - ok triler prema knjizi Johna Grishama sa Tom Cruiseom u naslovnoj ulozi, primijetio sam vrlo dobar soundtrack. Pogledati.
El maquinista - izvrstan psiholoski triler sa Christianom Baleom koji je odlicno odglumio.
The Watchmen - meni jako dobar superhero film, odmah nakon batmana...odlican setting, doduse ima tu i tamo dosadnjikavih dijelova i nekoga bi moglo zasmetati sto traje dosta dugo. Mislim da cu pogledati i ultimate cut verziju od 216 min.
Collateral - tako, tako nisam nesto odusevljen, ima mi nekih nelogicnosti film (scena u nocnom klubu?). Nije los, ali nije niti nista izvanserijski.
Perfume - Story of a Murderer - vrlo zanimljiv film. U meni je izazvao dvojake osjecaje na momente mi je bio fenomenalan, a na momente skroz bezvezan i nelogican. vrlo zanimljiva ideja uz na momente losu izvedbu, ali ukupni dojam je vrlo pozitivan i bilo bi mi zao da ga nisam pogledao.
A Grand Day Out with Wallace and Gromit,
Wallace and Gromit in A Close Shave -prvi je tako tako, drugi je osjetno bolji, ali ne mogu reci da je vrhunski. fora su likovi i sve to, ali vidi se da su snimljeni prije dosta vremena i cini mi se da ih je nagrizao zub vremena.
Stranger Than Fiction - mozda sam neobjektivan jer mi je film dobro sjeo, ali ovo mi je odlican film, pravo malo remek djelo. Originalna ideja, dobra gluma - svakako gledati.
Das leben der anderen - odlican film, dogadja se u istocnoj njemackoj osamdesetih, Stasi, prisluskivanja i to....gluma, radnja - sve na visini, zasluzeni oskar za najbolji strani film
History of violence - vrlo solidan i na momente poprilicno napet triler, malo pada prema kraju.
Beogradski Fantom - vrlo dobar poludokumentarac o mladicu koji je uveseljavao narod voznjom ukradenog porschea po Beogradu. Jaca strana mu je scenografija i cijeli setting u kojem se odvija radnja, ima par losije odradjenih rola i nekih meni nelogicnih scena, ali ok. Jugoslavenski brzi i zestoki
Awaydays - pogledao prvih pola sata, ovo ostalo malo premotao, bezveze...fetis na tenisice, banda nekakvih tinejdzera, blesave sore, film svako malo isprekidan muzikom (ajd mora se priznat nelosom) koja svira dok se odigravaju poetski trenuci sto meni djeluje kao videospotovi - meni dosadno...
Detective story - noir klasik sa Kirk Douglasom u naslovnoj ulozi, cijeli film odvija se u policijskoj stanici. Pogledati.
Der Knochenmann - izvrstan austrijski krimic, dobri glumci, simpa likovi, ima par urnebesnih situacija, ali ima i brutalnosti. Bas onako dobar mali film, a glumi i nase gore list - Stipe Erceg. I nesto sto mi nije upalo u oci u prvom trenutku - radnja se odvija u nekoj austrijskoj pripizdini sto mi nekako cini film puno blizim i stvarnijim nego sto bi to bio slucaj da se odvija u nekoj americkoj zabiti ili predgrađu. Svakako pogledati.
Taken - bas razocaranje s obzirom na ocjenu i komentare ljudi. Dosadna radnja puna rupa, glupavi dijalozi, na momente vrlo iritantna gluma.
Coraline - Ok, crtic, ne mogu reci da je predobar, ali je solidan. Isplati se pogledati. Ima i horor elemenata