Citiraj:
Autor JuVe
odakle poceti uciti PHP, objektno programiranje, SQL...
|
Što, čitao si natječaj za posao pa bi se prijavio... Mislim, ove tehnologije koje si ti spomenuo su međusobno toliko različite pa mi nije jasno kako si baš njih upiknuo.
Za naučiti programirati treba godine i godine rada, truda i znoja. Ovako postavljeno pitanje o tebi govori da ne želiš uložiti niti jedno niti drugo niti treće a pogotovo ne sve troje u nekom (dužem) periodu vremena. Da bi bio programer nije dovoljno znati jezike, metodologiju i razmišljanje makar ljudi koji (misle da) to znaju sebe nazivaju programerima.
Ako nemaš vremena ni volje uložiti sve nabrojano, moj savjet ti je da odustaneš i okreneš se nečemu što će u nekom kraćem vremenu imati bolji efekt. Tebe je vrlo vjerojatno ponukala pomisao da bi mogao naučiti programirati i zarađivati finu plaću od toga. Prava programerska plaća se kreće iznad 10k neto i takvo što nećeš doživjeti bez puno godina rada, truda i znoja. A osim toga, samo poznavanje jezika odnosno metodologije ti neće osigurati radno mjesto. Dapače, ako to u životopisu nemaš sa čim spojiti (iskustvo, obrazovanje) izgledat će smiješno.