View Single Post
Staro 16.11.2009., 13:35   #126
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Javi dojmove, mada sumnjam da budem se tak lako odrekao svog MX518 koji mi savrseno lezi u shapi
Evo, budući da je tema o iMac-u, a on dolazi s Magic Mouse-om onda evo mojih dojmova o mišu.

Danas mi je stigao i igram se s njim nekoliko sati.
Sama kutija miša je ljepša nego nečiji miš. Minimalističi i spremno za rad. Doslovce sam izvadio miša iz kutije, upalio ga i počeo raditi. Nikakva, ali apsolutno nikakva druga podešavanja nisu potrebna (eventualno upaliti bluetooth na kompu ak vam ne radi :-P).

Dizajn je uz multitouch najveći plus ovog miša. Meni je savršen, a i većini drugih čije sam reviewe čitao (naravno, ako vam je dizajn uopće bitan).
10/10

Ergonomija je za kiflu. Zapravo, ne znam dali uopće možemo govoriti o bilo kakvom pasanju u ruku. Miš ima veze s ergonomijom kolko i krava s baletom. No, nije sve tako crno bijelo. Iako se čini da ergonomija pati prvenstveno zbog dizajna, zapravo mi se čini da multitouch miš ne može podupirati ruku, jer u tom slučaju ga je nemoguće koristiti na takav način. Kada bi vam cijela šapa bila na mišu, ne biste mogli raditi nikakve geste, tako da vjerojatno je i to jedan od razloga što se ovaj miš ne može pohvaliti nikakvom ergonomijom i zašto je tako nizak.
4/10

Multitouch radi savršeno. Reagira kao i touchpad na macbook-u ili kao iPhone. Jednostavno radi. Scrool with momentum radi savršeno. Da ne duljim, just works. No, ima tu jedna mana a to je da Apple jednostavno nije iskoristio sav potencijal tog miša. Neke geste (npr. swipe up/down) uopće nisu iskorištene (a ni zoom in/out što bi bilo korisno) i to je prava šteta. Nadajmo se da će Apple to s vremenom softverski dodati. No, i bez toga, već ima brdo 3rd party programa koji rade upravo to. Ja sam isprobao BetterTouch Tool i radi svoj posao iako je još u alpha fazi. Isto tako, bilo bi super kad bi bilo moguće softverski riješiti mogućnost prepoznavanja kad miš nije na nikakvoj podlozi (tj. kad je u zraku) pa da se tada miš pretvori u trackpad (dakle da furate prst po njemu i mišete strelicu miša) jer kada ga primite u ruku neodoljivo podsjeća upravo na mogućnost korištenja kao daljinca.
8/10

Sve u svemu, miš mi je 9/10 i to isključivo zbog toga što nije dovoljno iskorišten multitouch. Ako se to u budućnosti popravi miš je totalna desetka. E sada, da bi miš bio baš best buy nemacovcima, čisto sumnjam. Doći će miševi s multitouchem i za PC i mislim da to neće biti ništa manje funkcionalno od ovog (ako ne i bolje kako sada stvari stoje s gestama). No što se macovca tiče, mislim da će/je hit. Dizajn je ono što je nama bitno, a ovom mišu nema premca. S unibody modelima se savršeno slaže i još bolje radi. Po Mac OS-u radi kako je i zamišljeno i to je jednostavno to.

Eto, to je moje kratko mišljenje o mišu.

Samsung LE-32 B530 P7
eluminer je offline   Reply With Quote