View Single Post
Staro 13.11.2009., 11:41   #72
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
...ja imam dojam da za razliku od obične gripe od ove umiru normalni mladi zdravi ljudi. Varaju me ?
Krivo si skužio kao prvo i od "normalne" gripe umiru i mladi zdravi ljudi, isto kao što umiru i bolesni, razlika je samo broj umrlih tj postotak umrlih od broja oboljelih...

Npr u osjetljivim skupinama će od neke bolesti zaglavit 5% bolesnika, u vitalnoj populaciji npr 0.05 % (figurativni podaci) kužiš razliku?

I to je normalno i ništa neobično, ponavljam opet sa stanovišta bolesnika sad i danas u HR ova gripa se u NIČEM ne razlikuje od redovne sezonske osim što je virus drugačijeg tipa pa se može desit da dobijete još jednom gripu kad dođe prava sezonska...

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Što netko može napravit?
Ne znam koliko če te iznenadit ali ogromna masa ljudi nema naviku stavit ruku preko usta kad zakašlju u blizini drugog. A da ne govorim o tome da se drže dalje kad več nose neku zarazu a ne da npr. idu na pasao ili među ekipu dok su bolesni ...ili jer su se dan prije očeličili s 2 litre čaja ,20 deki meda , 3 šumeče c vitamina , čašon rakije itd...

Smatram da bi to bila osnova kulture i zdrave pameti bez obzira radilo se o zdravim ljudima a kamoli nekakvoj inače bolesnoj osobi koja imunokomprimiranoa zbog dugogodišnje terapije kortikosteroidima te imunosupresivima.
Krenuo sam ti replyat opširno na ovo al mi se neda pisat litaniju jer bi mi trebalo par strana teksta, uglavnom dvije stvari...

a) kad bi barem šefovi u firmama djelili to tvoje mišljenje

b) opća kultura? sve ok ali kod imunosuprimiranih to ionak neće puno značit jer su RANJIVA SKUPINA ok? Njima je jedina šansa da se izoliraju doma, ne da se svi ostali izoliraju radi njih bogati...

Inače FYI virusi koji se šire sitnim kapima i preko sat vremena mogu lebdit u zraku poslje kihanja, kašljanja ili sl aktivnosti tak da ono procjnei sam i da još nešto samo stavljanje ruke tu neće baš preveć pomoć...