View Single Post
Staro 13.11.2009., 01:28   #71
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
trebalo bi te ticati jer je to sveukupno i doslo od strane medija. ako to ne shvacas, ja onda shvacam da nemamo o cemu dalje voditi raspravu.
Kad si več kod medija ...ja imam dojam da za razliku od obične gripe od ove umiru normalni mladi zdravi ljudi. Varaju me ?
Citiraj:
lagano vrijedas, i nikako nije u redu da izvrces nesto napisano.
Hm Burko ,s čim to lagano vrijeđam?
Svojom prespektivom ?
Zaista nije u redu da makar nesvjesno nešto izvrčem pa me slobodno korigiraj u nekim doživljenim stvarima.

Citiraj:
ok, ponavljam pitanje posto vidim da si zaobisao odgovoriti. koja je razlika uhvatila takvu osobu obicna prehlada, sezonska gripa, svinjska gripa, slomila nogu/ruku, upalio joj se cir na dvanajstercu ili dobila bruh? to su sve bolesti koje su itekako potencijalno opasne za osobe kojima je narusen imunitet, neke vise opasne, neke manje. i sada je odjednom iskljucivo svinjska gripa samo problem, ili? ne, problem su sve bolesti jer su potencijalno jako opasne.
Moram priznat da mi nije baš jasno što se od mene traži pošto smatram da si već dobio odgovor. Štoviše nekim djelom si ga dao sam sebi. Da ,spomenute stvari su sve potencijalno opasne za osobe s nekim kroničnim bolestima. Ali postoji više krugova pakla i kao što si sam rekao neke su opasnije više - neke manje.
Razlika između dobivanja prehlade ili gripe ili ebola virusa je ogromna i da se ubrajaš u spomenute savršeno bi me shvatio. Kad si več spomenuo prehladu,jednu gripu ,drugu , lomljenje ruku ,upaljeni čir te bruh.....
Pošto je topik o svinjskoj gripi ne očekuješ valjda da ti ja sad npr komentiram komplikacije recimo lječenja nečijeg čira , gastritisa i kako ta terapija možda nekom utječe na jetru što opet ograničava uzimanje nekog drugog ljeka bez kojeg si najebao. Pa topic je o svinjskoj?

Citiraj:
ne, nitko nije rekao da ugrozene skupine nisu u opasnosti. ja i jos tu par ljudi samo kazemo kako je za takve osobe bilo kakav oblik bolesti potencijalno opasan, i naravno zbog oslabljenog imunoloskog sustava, puno vise opasan od ljudi koji imaju normalan imunitet. to sto si zabrijao da mene ili bilo koga drugog zaboli kifla i da smo misljenja kako to ne ubija - ubija. ali isto kao druga neka bolest, nazalost puno vise kod ozbiljnih bolesnika. get the point ili moram jos opsirnije i vise puna ponoviti napisano?
Hebeni mediji s tom strkom o ovoj gripi. Meni to ne izgleda gore od obične i od te umiru ljudi pa nitko nezna za ništa. Tako da s ovom zaista pretjerivaju jer umiru te su najebali samo ozbiljno bolesni. Ma mediji pogotovo pretjeruju jer spomenuti umiru /najebali su i od obične gripe i bilo kakve druge gluposti.

Mene to pomalo grozi pa ako sam krivo shvatio daj mi korigiraj dojam. Daj mi nacrtaj da se ne užasavam možda bez razloga

Citiraj:
cek sad, mislim da znam o cemu je rijec. nije rijec o svinjskoj gripi. nego je rijec o teskoj situaciji u kojoj se nalaze ozbiljno bolesne osobe. vjeruj mi da sam se itekako nalezao po bolnicama, nagledao se svakakih sranja i smrti po bolnicama, i znam barem donekle o cemu pricas. ali realno, sto ja tu mogu ili bilo koji drugi pojedinac? malo grubo, ali nista jer sva svjetska medicina i doktori ne mogu pomoci. ja jedino mogu reci da mi je itekako zao zbog patnje koje te osobe prolaze svakodnevno, i vjerujem da je zivot takve osobe iznimno tezi i drugaciji od "normalne" osobe. ali vratimo se na temu, kakve to veze ima sa svinjskom gripom? opet kazem i pitam, koja je razlika izmedu svinjske gripe ili senzonske ili neke druge bolest za ozbiljno bolesne ljude?
Što ti ili drugi pojedinac tu možete i kakve to veze ima s svinjskom gripom ?
Pa gledaj , nekom iz skupine kritičnih je užasna pomisao da mu se život može nepotrebno zagorčat jer može negdje nešto pokupit od nekog tko nepotrebno dolazi u kontakt s ljudima jer njega ta gripa nije nešto impresionirala...

Što netko može napravit?
Ne znam koliko če te iznenadit ali ogromna masa ljudi nema naviku stavit ruku preko usta kad zakašlju u blizini drugog. A da ne govorim o tome da se drže dalje kad več nose neku zarazu a ne da npr. idu na pasao ili među ekipu dok su bolesni ...ili jer su se dan prije očeličili s 2 litre čaja ,20 deki meda , 3 šumeče c vitamina , čašon rakije itd...

Smatram da bi to bila osnova kulture i zdrave pameti bez obzira radilo se o zdravim ljudima a kamoli nekakvoj inače bolesnoj osobi koja imunokomprimiranoa zbog dugogodišnje terapije kortikosteroidima te imunosupresivima.

Druže Burko jel me shvačaš bar malo?
Ako mi i dalje uzvratiš s tim "koja je razlika.../najebani su ionako najebali" ja se pozdravljam.

Citiraj:
samo se nemoj i ti povuci bez ikakvog komentara, kao na prosloj temi. ako niste sposobni privuci raspravu kakva god bila do kraja, nemojte niti ulaziti u nju. ne pokusavam te uvrijediti, nego je to proslo u naviku; lagano tupiti po svom bez ikakvog utjecaja drugog misljenja.
Ovdje te gubim u potpunosti pa mi daj objani PM na što misliš da nebi ovde oftopičarili ?

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Naj se sekirati radi gripe, imaš ti izgleda puno većih problema
Iz cijelog posta izbaciš /uhvatiš se par riječi za podbost ?
Sjedi 1 za orginalnost. Nisi jedini i ne čujem to prvi put pa mi više nije smješno...ali bome ni uvrjedljivo