Citiraj:
Autor dh41400
Burst brzine u 99% slucajeva nemaju apsolutno nikakav ujecaj na brzinu u svakodnevnom radu, tj. nebitne su.
Tvoje brzine na trenutnom kontroleru su uglavnom solidne i neces puno vise od toga izvuci iz njih.
Sto se tice ovih ogromnih Burst brojki kod drugih korisnika ... pitaj ih koliko su platili kontrolere (a velikog pomaka izvan sintetickih testova bas i nemaju)
Razlog zasto ne vidis na CTRL + J sve diskove jest taj sto taj drugi kontroler ima samo 2 porta (eSATA + jos jedan SATA port odmah iznad PCIe x16 slota, tj. iznad grafe).
Uglavnom, nitko nije niti rekao da ces dobiti 3x bolje performanse, a ovo sto si dobio je cist ok.
|
Da samo ta 2 porta i vidim kad su na njima hdd-ovi ali buni me to kako u uputstvima od matične je prikazano 4-5 hdd a u toj opciji ctrl+J a ja nikako nemogu vidit diskove koji su na normalnim SATA prikljuccima.
Pretpostavljam kad bih nekako mogo umrezit diskove preko ctrl+J da bih i ja imao te neke abnormalne burst vrijednosti zato što sa single diskom i to caviar se16 blue (6400aaks) imam preko 1800mb/s dakle sa 3 diska bi se bar udvostrucilo tj. skoro utrostrucilo al pretpostavljam da to nema neke koristi kao sto si rekao. I mislim da sam negdije procito da kada se tako spoje diskovi ctrl+J burst je neogranicen tj ogranicen je samo brzinom samog kontrolera na koji je spojen.
Mislim da necu vise nista pokusavat radit u vezi toga jer brzine su prihvatljive a za svakodnevni rad kao sto si rekao i slazem se da netreba nest abnormalno jer to ja nikada necu primjetit u normalnom radu. U svakom slucaju duplo bolje radi neg kad su hdd - ovi single.

Hvala na odgovorima!