Citiraj:
Autor maX
Pa vidi se da nemaš pojma o OC-u..
|
Pa sam rekao da nemam pojma? Kaj je ovo neki geek mobbing?
Citiraj:
Ovaj link na rippingu su ekstremni rezultati, pa vidi da je na zraku za 5.25GHz dao 1.8V procesoru. Nebi se čudio da je isprobao barem 10-20 (pa i više) procesora dok nije našao primjerak koji je toliko išao
|
Pa reci fino tako, a ne kao haha vidi budale ne zna nista o oc-u.
Citiraj:
Lijepo ti kažem, ostavi se te starudije i nade da ćeš nešto dobit OC-em. Ja jučer malo iz znatiželje probao P4 631 sa stock coolerom i dobio sam 4GHz, a na 4.5GHz nije bootao. A ovaj tvoj 530 je stari Prescott... Ako bi ga dobio na 3.5-3.7GHz bi mogao biti sretan, a grijao bi se ko svinja.
|
A kad bi stavio neki bolji cooler? Vec imam 2 x 120mm venta od 120mm koji pusu drito s bocne stranice po procesoru i grafickoj. Oni jaki od termal(take ili right koji je vec) Doslovno mi je propuh na metar od kucista koliko pusu. Treba mi samo neki veci cooler koji ima vent paralelno sa kucistem i mislim da bi to hladenje moglo bit odlicno.
Citiraj:
Preporuka? Neka polovna P35 ploča i C2D procesor (koji ti srce zaželi, može i obični Pentium DualCore, E21X0 serija).
|
A steta mi je nekako ovo dat za sitnis i trosit pare za sve to. Nije da me ova kanta ne sluzi. jedino gdje sam imao stvaran problem je u sony vegas 9. Onaj preview ne radi bas glatko, vec treba izvrtit par puta istih 10-ak sekundi dok ne pohvata sve. Kazem, da dodam samo 1gb memorije imao bi velik pomak na bolje, a kamoli 4 gb. Samo to bi mi produzilo zivot ovoj starudiji za koju godinu. Jednostavno mi se ne isplati. Kad s ovom kantom vise nece ici, onda ju dam starom, a sebi ubodem nesto za narednih x godina.
Citiraj:
Autor Drug Brko
kako da ti to objasnim. to nije ko brzina automobila da jedan ide 500, a drugi 300 i da je 200kmh razlika među njima.
|
Jebes takvu mjernu jedninicu

Evo vidis, meni kao budali se cinilo da ako je nesto 3000, a ovo drugo 5000, da je ovo od 5000 skoro duplo brze
Citiraj:
jednostavno, Core arhitektura na 3GHz ima bolje performance nego NetBurst arhitektura na 5GHz. a kako ti je maX rekao, 5GHz nemres ni postici, barem ne na toj maticnoj koju imas.
a sada razlike između Core i NetBurst arhitekture su na 
jedino di bi osjetio, osjetio bi na napajanju i po temperaturi u kanti. Naime, tvoj proc bi vukao struje ko mutav, koju bi pretvarao u toplinu...puno topline.
|
OK, onda nis od tog. Thanks. Ionako mislim da mi je samo taj ram potreban za sljedecih par godina. Ne spanam neke igrice, osim fm-a, a ovaj novi mi ide odlicno i na ovoj kanti.