Citiraj:
Autor Imagine
To s medijima me uopče ne zanima.
Ono što me zanima i bode je taj stav "ako ti se naopako piše nije važno koliko je naopako i o čemu se radilo" 
|
trebalo bi te ticati jer je to sveukupno i doslo od strane medija. ako to ne shvacas, ja onda shvacam da nemamo o cemu dalje voditi raspravu.
Citiraj:
Autor Imagine
Sori ali ozbiljno bolesnim ljudima iz neke kritične skupine je itekako važno. A s obzirom da očito ne spadaš u takve izgleda da bi bilo previše očekivat da shvatiš kako je taj stav glupost svemirskih proporcija.
|
lagano vrijedas, i nikako nije u redu da izvrces nesto napisano. kasnije cu sa ***** obiljeziti dio koji i ovdje moze biti citiran, ali necu na dva mjesta.
Citiraj:
Autor Imagine
Recimo npr...
da je netko neizlječivo bolestan i da ima u životu dovoljno ozbiljnih problema bez ikakvih dodatnih bolesti...recimo da kod njega ne igra jačanje organizma tjelovježbom..recimo i da je je prošla tona ljekova kroz njegov organizam pa mu želudac ne može više izdražat razno razne vitamine i zdravu hrani te rakiju koja sve lječi ...recimo da mu antivirusni ljek prestavlja komplikaciju jednaku samoj gripi . Cjepivo isto. Recimo da je toj osobi trebalo 6 mjeseci da dode sebi nakon neceg nalik gripi.
I sad takvoj osobi nebi trebalo bit važno hoče li dobit nešto za što ima više opcija za rješavanje ili nešto drugo za što ima manje opcija za rješavanje? 
|
Citiraj:
Autor Burko
ok, koja je razlika zahvatila osobu sa kronicnim oboljenjem/oslabljenog imunoloskog sustava "obicna" gripa, svinjska gripa, xyz gripa? sorry, ali tako svejedno koja bolest bila u pitanju, svaka je jako rizicna jer je imunitet oslabljen.
|
ok, ponavljam pitanje posto vidim da si zaobisao odgovoriti. koja je razlika uhvatila takvu osobu obicna prehlada, sezonska gripa, svinjska gripa, slomila nogu/ruku, upalio joj se cir na dvanajstercu ili dobila bruh? to su sve bolesti koje su itekako potencijalno opasne za osobe kojima je narusen imunitet, neke vise opasne, neke manje. i sada je odjednom iskljucivo svinjska gripa samo problem, ili? ne, problem su sve bolesti jer su potencijalno jako opasne.
Citiraj:
Autor Imagine
I sad takvoj osobi nebi trebalo bit važno hoče li dobit nešto za što ima više opcija za rješavanje ili nešto drugo za što ima manje opcija za rješavanje? 
|
cekaj, tko je to igdje napisao? da li je itko ovdje napisao da je svinjska gripa urota, da to ne postoji, i da ljudi briju kad se razbole, da je to sve na psihickoj bazi?
ne, nitko nije rekao da ugrozene skupine nisu u opasnosti. ja i jos tu par ljudi samo kazemo kako je za takve osobe bilo kakav oblik bolesti potencijalno opasan, i naravno zbog oslabljenog imunoloskog sustava, puno vise opasan od ljudi koji imaju normalan imunitet. to sto si zabrijao da mene ili bilo koga drugog zaboli kifla i da smo misljenja kako to ne ubija - ubija. ali isto kao druga neka bolest, nazalost puno vise kod ozbiljnih bolesnika. get the point ili moram jos opsirnije i vise puna ponoviti napisano?
Citiraj:
Autor Imagine
To što možda tebe ili nekog drugog ovde neče impresionirat tih 4 ili 6 gripoznih dana... Živi u koži ozbiljno bolesne osobe i obični svakodnevni život če te impresionirat a da ne govorim o tome da ti ga nešto s strane u roku odmah iskomplicira do daske.
|
cek sad, mislim da znam o cemu je rijec. nije rijec o svinjskoj gripi. nego je rijec o teskoj situaciji u kojoj se nalaze ozbiljno bolesne osobe. vjeruj mi da sam se itekako nalezao po bolnicama, nagledao se svakakih sranja i smrti po bolnicama, i znam barem donekle o cemu pricas. ali realno, sto ja tu mogu ili bilo koji drugi pojedinac? malo grubo, ali nista jer sva svjetska medicina i doktori ne mogu pomoci. ja jedino mogu reci da mi je itekako zao zbog patnje koje te osobe prolaze svakodnevno, i vjerujem da je zivot takve osobe iznimno tezi i drugaciji od "normalne" osobe. ali vratimo se na temu, kakve to veze ima sa svinjskom gripom? opet kazem i pitam, koja je razlika izmedu svinjske gripe ili senzonske ili neke druge bolest za ozbiljno bolesne ljude?
samo se nemoj i ti povuci bez ikakvog komentara, kao na prosloj temi. ako niste sposobni privuci raspravu kakva god bila do kraja, nemojte niti ulaziti u nju. ne pokusavam te uvrijediti, nego je to proslo u naviku; lagano tupiti po svom bez ikakvog utjecaja drugog misljenja.