View Single Post
Staro 12.11.2009., 12:34   #61
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
To s medijima me uopče ne zanima.
Ono što me zanima i bode je taj stav "ako ti se naopako piše nije važno koliko je naopako i o čemu se radilo
"
trebalo bi te ticati jer je to sveukupno i doslo od strane medija. ako to ne shvacas, ja onda shvacam da nemamo o cemu dalje voditi raspravu.
Citiraj:
Sori ali ozbiljno bolesnim ljudima iz neke kritične skupine je itekako važno. A s obzirom da očito ne spadaš u takve izgleda da bi bilo previše očekivat da shvatiš kako je taj stav glupost svemirskih proporcija.
lagano vrijedas, i nikako nije u redu da izvrces nesto napisano. kasnije cu sa ***** obiljeziti dio koji i ovdje moze biti citiran, ali necu na dva mjesta.
Citiraj:
Recimo npr...
da je netko neizlječivo bolestan i da ima u životu dovoljno ozbiljnih problema bez ikakvih dodatnih bolesti...recimo da kod njega ne igra jačanje organizma tjelovježbom..recimo i da je je prošla tona ljekova kroz njegov organizam pa mu želudac ne može više izdražat razno razne vitamine i zdravu hrani te rakiju koja sve lječi ...recimo da mu antivirusni ljek prestavlja komplikaciju jednaku samoj gripi . Cjepivo isto. Recimo da je toj osobi trebalo 6 mjeseci da dode sebi nakon neceg nalik gripi.

I sad takvoj osobi nebi trebalo bit važno hoče li dobit nešto za što ima više opcija za rješavanje ili nešto drugo za što ima manje opcija za rješavanje?
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ok, koja je razlika zahvatila osobu sa kronicnim oboljenjem/oslabljenog imunoloskog sustava "obicna" gripa, svinjska gripa, xyz gripa? sorry, ali tako svejedno koja bolest bila u pitanju, svaka je jako rizicna jer je imunitet oslabljen.
ok, ponavljam pitanje posto vidim da si zaobisao odgovoriti. koja je razlika uhvatila takvu osobu obicna prehlada, sezonska gripa, svinjska gripa, slomila nogu/ruku, upalio joj se cir na dvanajstercu ili dobila bruh? to su sve bolesti koje su itekako potencijalno opasne za osobe kojima je narusen imunitet, neke vise opasne, neke manje. i sada je odjednom iskljucivo svinjska gripa samo problem, ili? ne, problem su sve bolesti jer su potencijalno jako opasne.
Citiraj:
I sad takvoj osobi nebi trebalo bit važno hoče li dobit nešto za što ima više opcija za rješavanje ili nešto drugo za što ima manje opcija za rješavanje?
cekaj, tko je to igdje napisao? da li je itko ovdje napisao da je svinjska gripa urota, da to ne postoji, i da ljudi briju kad se razbole, da je to sve na psihickoj bazi?
ne, nitko nije rekao da ugrozene skupine nisu u opasnosti. ja i jos tu par ljudi samo kazemo kako je za takve osobe bilo kakav oblik bolesti potencijalno opasan, i naravno zbog oslabljenog imunoloskog sustava, puno vise opasan od ljudi koji imaju normalan imunitet. to sto si zabrijao da mene ili bilo koga drugog zaboli kifla i da smo misljenja kako to ne ubija - ubija. ali isto kao druga neka bolest, nazalost puno vise kod ozbiljnih bolesnika. get the point ili moram jos opsirnije i vise puna ponoviti napisano?
Citiraj:
To što možda tebe ili nekog drugog ovde neče impresionirat tih 4 ili 6 gripoznih dana... Živi u koži ozbiljno bolesne osobe i obični svakodnevni život če te impresionirat a da ne govorim o tome da ti ga nešto s strane u roku odmah iskomplicira do daske.
cek sad, mislim da znam o cemu je rijec. nije rijec o svinjskoj gripi. nego je rijec o teskoj situaciji u kojoj se nalaze ozbiljno bolesne osobe. vjeruj mi da sam se itekako nalezao po bolnicama, nagledao se svakakih sranja i smrti po bolnicama, i znam barem donekle o cemu pricas. ali realno, sto ja tu mogu ili bilo koji drugi pojedinac? malo grubo, ali nista jer sva svjetska medicina i doktori ne mogu pomoci. ja jedino mogu reci da mi je itekako zao zbog patnje koje te osobe prolaze svakodnevno, i vjerujem da je zivot takve osobe iznimno tezi i drugaciji od "normalne" osobe. ali vratimo se na temu, kakve to veze ima sa svinjskom gripom? opet kazem i pitam, koja je razlika izmedu svinjske gripe ili senzonske ili neke druge bolest za ozbiljno bolesne ljude?

samo se nemoj i ti povuci bez ikakvog komentara, kao na prosloj temi. ako niste sposobni privuci raspravu kakva god bila do kraja, nemojte niti ulaziti u nju. ne pokusavam te uvrijediti, nego je to proslo u naviku; lagano tupiti po svom bez ikakvog utjecaja drugog misljenja.

Burko je offline   Reply With Quote