Citiraj:
Autor Ciclajbek
Kakvu karticu uzet za E-520? jel bolje uzet compact flash ili xD? nesto brzo i preporucljivo 8gb jel tak?
|
moja preporuka CF kartica, one su se do sad pokazale najkvalitetnije i najsigurnije što se tiće pohrane podataka, a i puno su brže od XD kartice i imaju veći kapacitet.
Što se tiće proizvođača, ako želiš sigurnost podataka, uzmi Lexar ili San Disk sve ostalo ti je lutrija što se tiće sigurnosti, možeš naletiti na dobru karticu a možeš i popušiti podatke - primjer znam tipa koji je od moje firme kupio fotić i bilo mu je previše dati za San Disk nego je kupio (neću navesti proizvođaća) karticu za slikanje prvog rođendana svog sina. Vratio se u pon da nešto ne štima s aparatom da javlja grešku na kartici. Kad se uspostavilo da je aparat OK a kartica u banani skoro plačući je tražio da mu probamo vratiti podatke. Od nekih 100 - 150 slika nakon 2 h zahebancije vračeno je jedva 40-ak slika tak da mu nije bilo baš svejedno :-(.
Što se tiće kartica koje sam naveo ok zna se dogoditi da ne radi tj da zeza (imam ih 5 od toga sam imao malih problema s jednom ali sam podatke vratio) a naprodavao sam ih se xxx komada. Uz svaku dobiješ program za povrat podataka ukoliko izbrišeš ili formatiraš karticu (samo NE FOTKATI nakon toga) ili ako kartica iz ne znam kojeg slučaja popi....