View Single Post
Staro 12.11.2009., 02:53   #1
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
opet problem koji nije bas lagan, barem ne meni. radi se o dellu optiplexu gx270, foxcoon ls-36, p4 na 2.8, 512mb ddr1......... manje-vise nevazno jer komp pali, nije do toga problem. no, ne moze naci nikakve pata uredaje. flopi uredno registrira, no kod bootanja nema sto odabrati, jer ne prepoznaje niti jedan spojeni pata uredaj. a spojeni su hard i optika............

proban drugi hard, probani drugi kablovi. reset biosa obavljen, konvencionalne metode nisu urodile nikakvim plodom. pa sad mene zanima, moze li uletiti PCI kartica, tj kontroler? konkretno, mislio sam na PROMISE MS 6915 chip PDC2065 (polovno), ili mozda cak klik na Kontroler PCI, SATA x1, PATA x1, eSATA x1. recimo da me vise zanima ova druga kartica. vidim da u komentarima pise da je bootabilna, ali ovaj prije kaze da se ne vidi u biosu? pa ako nije problem, ako se tko susreo sa kojom od ove dvije kartice, cisto da odgovori da li se moze spojiti hard i optika, ali da sluze kao boot uredaji. tj, dal bios kuzi da ide preko kartice cijeli boot redoslijed.................

zahvaljujem na pomoci

EDIT:

hm, kvragu.........

nasao sam ovo - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146442
sto znaci da otpada ova kartica iz linksa kao mogucnost. dakle, ova MS, da li ona ima opciju bootanja, svoj bios? ili samo pod os-om radi?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.11.2009. u 14:44. Razlog: spajanje postova
Burko je offline   Reply With Quote