View Single Post
Staro 11.11.2009., 18:28   #32
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
C vitamini i slicno medijska prenapuhanost ko sto i obicno biva u RH, nije pouzdan izvor ali znam da normalnim prosjecnim ljudima, zaliha C vitamina koja nam je potrebna za tjedan dana se napuni jednim ručkom gdje je uključeno imalo salate ili nekog voća iza, ostatak ode kroz izlazne puteve van, jer je topiv u vodi...

A za krkanje D vitaminom treba malo pripazit, jer hipervitaminoza s njime moze imat posljedica posto se on topi u masnocama, i ne ide bas lako iz nas van, to znam provjereno jer sam krko kalcij s D vitaminom kad sam strgo ruku, i još ga sad pijem, tableta dnevno, fino pise na svabskom u naputku niposto ne popiti vise od dvije tablete ili ako ste preskocili jedan dan da drugi ne nadoknađujete dvijema tabletama....

Prehladu poberem svake god... a najbolji lijek za to je čaj umjereno topao, čisto da ti se tijelo zagrije iznutra, eventualno limun dva u to ocjedit, i u krevet nakrkat 3 deke, 2 pokrivača i prespavat podne potpuno odjeven da se preznojiš kako treba, da ti znoj teče leđima kad se probudiš..., malo rakijice i drugi dan si ko nov

Ko što i yedwy kaže za cjepivo, kad virus stalno mutira svake god i cjepljenje nema baš prevelike svrhe, jer dobijemo oslabljen virus prijašnje gripe da bi limfni čvorovi mogli stvorit antitijela za tu vrstu gripe, a ako Vas potrefi da dobijete gripu par dana iza primljena cjepiva ima mogućnosti da se i taj oslabljeni virus "ojača" pa veselje nastane , naravno ne kažem da izbjegavate cjepljenje sad
Juggernaut je offline   Reply With Quote