Citiraj:
Autor dubravkol
Zanimljivo, zanimljivo. Ja imam doma tanje samoljepive tyrotex spužve, izgleda da se budem morao baciti na posao, ali ipak postoji mala sumnja...
Nemam baš pozitivno iskustvo sa dodavanjem spužve u zvučnike, radio sam to na Jamo Studio 180 i na nekim kinezima malima, i na jednima i drugima sam totalno izgubio bas dodavanjem spužve, dobio sam možda nešto dublji i niži bas ali po glasnoći se jednostavno prepolovio što baš i nebi htio da mi se desi sa subom
Budem pričekao da se tvoji dojmovi slegnu još, a ak se kaj dogovorimo za šiljke i one podloge zaletim se do tebe pa da to čujem u živo
|
A sto se tice sumnje, gle meni je ovaj suba za glazbu, meni ne treba da to rusi, trga, lomi, nego da mi malo pripomogne Qacousticima. I onako default mi je bio nekako previse za filmove. Inace meni je sub na pola volumena

i rezna frek na 40 i to je to, tako je bio ui prije ali nije bilo ok, jer je karakter bio drugi.
Inace i sad kad volumen odfrljim, basa ima koliko zelis, znaci iako sam smanjio jacinu basa, njega opet ima i previse, bar za ono sto meni treba..
Napominjem, pomoc osnosvnom sistemu.
Citiraj:
Za litražu kutije se ne moraš brinuti jer damping povećava efektivni volumen kutije koju vidi driver, no nisam siguran u tvoj damping materijal.
|
Objasnjenje?
Iskreno nisam ni ja bio presiguran na pocetku, ali reko ajde, za 120 kn nemam sta izgubit. I sad kad se to pokazalo kao odlicno, sta da ti kazem.
pozz