View Single Post
Staro 10.11.2009., 19:04   #1
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
(riješeno) Komp se ne želi upaliti - uzrok: modem

Pozdrav!

Danas mi je nakon duugo vremena zatrebala 'plava zvijer'
(AMD Athlon XP 1467Mhz, ASRock K7-upgrade600,...)
Kako je pola zica u 'zraku' i neizolirano, sve nepotrebne molexe sam skinuo. Također i CPU 3pin konektor maknuo i spojio na potenciometar.
Pregledao sve 5 puta, sklonio zice koje su oduljene da slucajno ne dotaknu maticnu, itd itd...

skuzim da power gumb ne radi, OK, nadjem novi, zamjenim, upalim - monitor se probudi ali opet ode spavat. Nema beepa, nema niceg.
Odmah sam spojio CPU vent na CPU 3pin na MBO, nista. Probao jos par puta, reko aj, promjenit cu graficku, mozda je do nje (iako mi je cudno zasto nema beepa) jer sam nju novu stavio.
Promjenim - nula bodova.
I tako sve s maticne cupam, novi RAM, zvucnu, CDROM, USB, FireWire, 'carobnu kutijicu', na kraju (prije nego sto sam htio promjeniti procesor), izvucem modem. Cudno, komp se upalio, sve 5 ;-).

Eh, sad, zanima me zbog cega se MBO ne zeli pokrenuti s modemom? Prije je sve radilo, puno prckano po unutrasnjosti, i eto, komp ne zeli upalit s modemom :S
Imam drugi modem, OK, stavit cu ga, al mi treba jos 2 modema za druge kompove (koji, btw, stvarno koriste taj modem).

Zanima me zbog cega se MBO ne zeli pokrenuti s tim modemom, OK, ajde da je 'crko', no nije mi jasno zbog ceg se komp ne zeli pokrenuti? Tel. kabel u njega nije bio spojen...

Trebam jednom covjeku dati modem, a ne zelim mu dati modem koji kad stavi nece pokrenut maticnu. Pa, eto, ako mozda netko zna uzrok tome, bio bi zahvalan ako bi mogao reci
Computer_Modder je offline   Reply With Quote