Tema: SSD vs HDD
View Single Post
Staro 10.11.2009., 12:01   #64
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Istina, ovo su ipak top modeli ... nadje se i pokoji budjet modelcic

Koliko sam skuzio imaju poprilicno sirok spektar postojecih klijenata, pa pretpostavljam da to u praksi vrlo solidno i pouzdano funkcionira.
Ni ne sumnjam da funkcionira. Mislim da je gadan overkill. Imam u glavi samo jednu namjenu takvog sustava.

Citiraj:
Ima jos nekoliko firmi na koje sam naletio (Fusion-io, SandForce, STEC, Foremay, BiTMICRO Networks ...), ali ova je izuzetno dugo na trzistu (30-ak godina) sto bi znacilo da ima i pozitivno poslovanje, odnosno da su njezini proizvodi pronasli brojne kupce i namjene poput:

DB pohrane, Web File Sharinga, VoD, identificiranja "Hot" fajlova, ministarstva obrane, e-trgovanja, zabavnih sadrzaja, financijskih servisa, telekomunikacija, podatkovnim akvizicija, podakovnih modeliranja i simulacija, nelinearnog video editiranja, geoloskih istrazivanja, HD reprodukcije, e-mail akceleracije, skladista podataka ...
Mmmmm... Za nista od toga ne treba SSD. Tj., nema potrebe za njim.

Citiraj:
Tek u ovakvim primjerima se vidi koliko je to zapravo otislo naprijed, sto ne znaci da je postalo standard (daleko od toga).

Ipak je cijena (nazalost) jos uvijek glavna prepreka manjim firmama i ne toliko zahtjevnim poslovnim korisnicima u koristenju ovakvih "stvarcica" uz taj mali nesrazmjer koji si spomenuo
Ne vidim ni jednog velikog da bi to koristio, iskreno. Fali sve ono sto je Nick7 naveo + support nekog velikog.