View Single Post
Staro 10.11.2009., 06:20   #263
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Ciclajbek Pregled postova
pa inace mislim da je Focal ipak focal i da je ispred Heca kako god pogledas, pogotovo u tom cjenovnom rangu...platio ih 200€....kad su bili novi bili su ufff..Samo sam se sad napalio na kompletni chorus sustav, jer su ovi heco na posudbi od frenda koji vec godinu dana kao slaze HT sobu, al jos nije ni poceo...
Evo ja imam Chorus S seriju trenutno 3.1 ali pokusavam kupiti i zadnja tri zvucnika i imam samo rijeci hvale.

ako imas para...kupi

btw da li si mozda na hondafanclub forumu? nick mi poznat a jos si iz v.gorice...
Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Poslusao sam nove Diamond 10-ke i haj reko da sastavim 7.1 sistem od njih plus Pioneer 919 ili Denon 1910.

Pazi cijene;

Wharfedale Diamond 10.3 (Front) 3177kn

Wharfedale Diamond 10.1 (Rear - par) 1192kn

Wharfedale Diamond 10.SR (Side - par) 1377kn

Wharfedale Diamond 10CS (Centralni) 1456kn

Wharfedale Diamond 10.SX-SUB (subwoofer) 2394kn

9596kn

Uzeo sam najjeftinije komponente od 10 serije

Logitech Z-5500 3040kn

Jasno je da je zvuk bolji, kvalitetniji, "profesionalniji" u Wharfedale i slicnih sistema, pa cak i nema smisla to dvoje ni porediti ali po meni ovolika razlika u cijeni koje nije dupla vec trodupla je neopravdana, niti po meni se moze iskoristiti u prosjecno velikim stanovima.

Za tih 6k kuna razlike moze se uzeti Panasonic 42S10, Full HD plazma.

Kazem, ovo je moje stajaliste isto tako svjestan sam cinjenice da ce mnogi prodat i bubrege da bi kupili kablove od 6k kuna a da ne pricam o zvucnicima, gdje bi za cijeli sistem mogli kupiti novo auto, meni to nije jasno a ljudi vide opravdanost takvih sistema i same kupovine al dobro ima nas razlicitih.
Moram reci,posto je ovo home theatre tema da tvoje misljenje iako ga cijenim ovaj puta i ne drzi vodu...
jer prema tome bi kupio npr kiu prije bmw-a jer vidi vraga...manje kosta,manje trosi itd...

Ali da ne idem offtopic,koliko god se cijena razlikovala u usporedbi warfidale sa z5500 to se isplati i opce nije za trpati u isti kos...ipak je z5500 kompjuterski set zvucnika i ja mislim da spominjanjem u istoj recenici sa hifi zvucnicima bi bilo vrijeđanje osoba koje su kupile npr warfidaleov set. ipak je ovo home teatre tema pa sam morao izraziti svoje misljenje i vec lagano negodovanje kako se u bilo kojoj raspravi o audio svijetu mora spomenuti taj z5500...lagano vec iritira
A sa stajalista da za te pare mozes kupiti neku plazmu te razumijem jer ipak je to tvoje podrucje interesa pa je logicno da ces prije kupiti telku nego zvucnike
NHF Nani

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote