View Single Post
Staro 09.11.2009., 06:13   #191
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Mene ovo boldano zanima.

Polagao sam po starom zakonu (vozačku sam dobio 20.10.2006.), sad imam 21g i jedino vozilo koje ja ponekad vozim (mamin Golf Plus) ima više od ovih 75kW. Jel i za mene vrijedi ovaj novi zakon? Jel se mogu žalit ili?

Nemam 1000 kuna za kaznu, morao bi u zatvor...
Mislim da za tebe vrijedi novi zakon nažalost, zašto, zato jer je stupio na snagu negdje u 7 ili 8 mj 2008 ako se dobro sjećam znači da je stupio na snagu prije nego su ti prošle 2g vozačkog staža ako ti je dozvola prvi put izdana u 10 mj 2006 ali moja interpretacija nemora biti nužno točna/jedina...

Citiraj:
Autor drazenf Pregled postova
...probaj se vadit na 10% tolerancije kao i na sve ostalo, te kao prvi prekršaj, jedino vozilo u obitelji, hitne upotrijebe vozila (boli zub a nemaš andol) i slično...
Teško da će mu proć to s andolima u subotu u pola noći, a 10% ne postoji kod ovoga niti je u svemu 10% tolerancija...

Citiraj:
Autor drazenf Pregled postova
pazi, bitno je vrijeme, jer vi imate valjda i taj neki zakon, do kad smiješ vozit, netko treba biti s tobom...
uglavnom piši, nemaš šta izgubit, ali možeš uštedjet,
ak su starci bili s tobom neka stari piše žalbu, da ti je on dozvolio da voziš, pošto je on popio čašicu 2 previše
Pa reko je da je vozio curu doma, sumnjam da su starci bili s njima inače ukinuto je to ograničenje kad smije vozit bez pratnje, to je bilo u prošlom zakonu...

E da i ima što izgubit s obzirom da sudski troškovi nisu baš par kuna ako ga tolko muči ovih 1000kn bolje mu je ne nabijat si dodatne troškove, ja sam prvi koji će nekome savjetovat da se ide borit ako ima realnu šansu da nešto ostvari ali ovdje čisto sumnjam da ima realne šasne izvuć se od kazne, a ima jako izvjesnu šansu da će još parsto kuna troškova plaćat, da je u pitanju dozvola na x mjeseci pa da se ide žalit npr samo na oduzimanje dozvole e to je već nešto drugo ali ovak samo na lovu, IMHO bolje mu je tih parsto kuna potrošit drugdje al njegova stvar...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 09.11.2009. u 06:24.
yedwy je offline   Reply With Quote