Citiraj:
Autor jivos
Briga me s kakvim gramatičkim i semantičkim rogobatnostima forumaši sastavljaju svoje postove - ja ne tražim "silovanje" gramatike nego tražim gramatičku ispravnost, koja se, usput rečeno, nije mjenjala više od šezdeset godina.
|
Isto tak mene briga za tvoje lektoriranje ovog foruma i njegovih podforuma. Za razliku od tebe, ja sam davno shvatil da je uzaludno tražiti bilo kaj od ljudi na forumima.
Niti budeš ozbiljno shvaćen, niti ikoga od većine boli briga za kaj to tražiš. Zato sam rekel da je dosta da se baci pogled diljem foruma i odma znaš na čemu si.
Citiraj:
Autor jivos
Zašto je moj prijevod "čista komedija", ako se viđa u "masi domaćih časopisa, na razno-raznim portalima i ostaloj sili današnjih modernih medija"?
|
Zato, jer se tvoj
Poveznice i teme vezane uz internet nimalo ne razikuje od onoga kaj se svaki dan viđa diljem pisanih medija. Svaki forsira svoje, jer je baš on u pravu, on je u struci, on zna kak stvari na području hrvatske gramatike stvarno funkcioniraju, pa na kraju dobimo servirane tolko lijepe prijevode da ne možemo biti sretniji s njima. Daj mi reci, kolko ljudi bude reklo da su dobili neku smunjivu
Poveznicu u opisu svojeg problema na podforumu
Softverski problemi?
Citiraj:
Autor jivos
Po toj tvojoj "kvazi"-logici ne bismo trebali imati nikavih gramatičkih i pravopisnih pravila - pa neka svatko piše i govori kako mu drago.
|
Naravno da ne, ali moja kvazi logika mi je dosta da shvatim kak je ovo tvoje opsimenjavanje forumaša uzaludno od samog početka. Nebitno je sad dal si i sam cijenjeni lektor, profesor književnosti ili hrvatskog jezika ili pak istaknuti akademik na području gramatike i pravopisa, ali ovo kaj radiš i ne bude urodilo nekim plodom. Istinabog, podforum se možda i preimenuje na tvoj prijedlog, ali opet ti ostaje sva sila forumaša koje za to živo zaboli. Jedino ako ti je cilj usput i sve nepismene forumaše uputiti u ispravnost hrvatske gramatike i pravopisa. Tak da na kraju svi pišemo gramatičke točne rečenice i da smo u svakom trenutku književni, dok otvaramo teme u gramatički točnim i ispravno imenovanim podforumima.