Citiraj:
Autor Demon Hunter
Možda je tvoj bratić jednostavno jedan od onih studenata što su tu tek toliko da dobiju diplomu, sa minimalno uloženog truda?
Poneki od mojih kolega (i to ne mali broj) su daleko iznad dobre veličine studenata FER-a što se znanja i sposobnosti tiče. I gle čuda, 90% njih je mojih godina, upisali fakultet odmah nakon srednje.
I ukoliko nisi znao (a očito nisi), TVZ npr. već neko vrijeme nema opciju vandredovnog studiranja, znači obvezan si prisustvovati na predavanjima i vježbama (kao što Bolognja nalaže) pa bome i nisi tu tek tolko nakon posla da dobiješ taj "famozni komad papira".
Vjeruj mi, na oba fakulteta imaš puno više predmeta od onih programerske ili mrežne naravni. Bilo bi lijepo kada bi mogao slušati predmete vezane uz smjer koji želiš, no nažalost studenti su često prisiljeni slušati i recimo c/c++/javu/xml makar su odabrali mreže i programiranje ih ne zanima.
|
Kao prvo ne znam o kakvom znanju govoriš. Recimo moj bratić odlično radi u Photoshopu i pobjeđivao je na takmičenju u Quake-u i to je uglavnom sve. Kao takav cijenjen je kod mlađih kolega kao osoba koja "rastura". Prijatelj sa FER-a nema pojma o tome. Zato je on višestruko nagrađivan na takmičenjima programera kao i na natjecanjima matematičara. Vjeruj mi i on bi diplomu sa minimalno uloženog truda ali ne ide.
Možda griješim u svezi veleučilišta ali po bratićevom pričanju(završio prije 2 godine) bilo je to lakše nego tečaj prve pomoći. Još bolja stvar je da kolega iz bivšeg razreda ide na Vern. Kad pogledaš nastavni plan i sve ostalo izgleda preozbiljno. Ideja je međutim dobro poznata-plati 100000 kn za tri godine i dobiš radno mjesto preko veze. Žao mi je poštenih ljudi koji idu na veleučilište ali izgleda da se previše polaznika hvalilo kako su sa malo rada i truda došli do diplome za razliku od "onih sa fakulteta". Firma od oca je prilično velika i tamo imaju nekoliko ljudi koji su išli IT veleučilišta. Neke su nakon nekog vremena prebacili na druge poslove jer pojma nemaju. Možda je situacija sada drugačija pa neka me ispravi neko ko zna "iz prve ruke" Možda si ti jedan od poštenih i vrijednih polaznika veleučilišta ali na žalost mnogi prije tebe su zabrljali i obezvrijedili školu u koju ideš.
PS
Da ne bude zabune bratić nije išao u TVZ već neko drugo veleučilište. Moguće da postoje velike razlike kao i među fakultetima.