View Single Post
Staro 08.11.2009., 19:33   #86
Garak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Da se ukljucim u temu s nekoliko svojih misli.
Ja doma koristim OSX na PC konfiguraciji, na poslu WinXP (uskoro Win7).
Kako sam "racunalni entuzijast" samo me je zanimalo kako to OSX radi na PCu, je li ga uopce moguce instalirati i sto to Macovci vide u svemu tome. To je bilo prije vise od godinu dana i otada doma nisam pokrenuo windowse - jednostavno sam odusevljen OSXom, konkretno exposeom, spaces, spotlightom (posebice spotlightom), aliasima (u usporedbi sa shotcutima u Win), time machineom (idealno za backup cijelih diskova i migracije sustava), brzinom sucelja, aplikacijama, keyboard shortcutima s kojima prakticki ne trebam mis za 99% stvari, safarijem za browsanje, adiumom...

Također, svaka radnja koja se moze napraviti osmisljena je na najjednostaviniji moguci nacin - nema kompliciranja, sve je intuitivno... Nedavno je izasao i Snow Leopard koji mi radi savršeno, a OpenCL, GCD, a kako koristim vise od 4 GB memorije zgodno mi je sto je OS 64 bitan (iako je i Leopard vec bio dobrim dijelom 64 bitan).

Nakon sto sam iskusio OSX poceo sam gledati i Appleove hardwareske proizvode i definitivno kada dodje vrijeme za zamjenu racunala zamjenit cu ga s nekim Applovim gotovim proizvodom. Nacin na koji su Mac racunala slozena, materijali, kvaliteta, paznja posvecena detaljima, jednostavnost (kolicina kabela)... je ono sto mene privlaci tim racunalima. To ima svoju cijenu naravno, koju sam osobno spreman platiti.
S druge strane ako se u računicu uključi OS, tipkovnica i mis, iWork i iLife paketi, kompletno iMac all-in-one racunalo - cijena uopce nije prevelika.
Garak je offline   Reply With Quote