View Single Post
Staro 08.11.2009., 18:01   #85
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
prvo, oba glupost sa drkanjem prstima po ekranu mi je ravna SF filmovima, i to je samo FORA, a nikako praktično za bilo što osim izdrkavanja pred frendovima.

drugo, normalno da je 14k kn puno, ja te novce ne bih nikad dao za komp, pa bio to Apple, Sony, ili neki drugi složenac od komponenti.

treće, imac nije skup ako se pogleda što dobiješ za tu cifru i kakav gotovi proizvod. Slična PC konfiguracija koja bi po kriterijima kvalitete kućišta, ekrana, tišine rada, Os-ava i td itd, košta isto toliko.
Može postati praktično, ako je dovoljno osjetljiv da u Photoshopu može imitirati tablet
Ma skup je s obzirom na to što nudi. Baš sam zato stavio link na taj Sony.
24",1080p, DVB-T, HDMI in, touchscreen Sony vs 21" iMac

Ja sam iMac shvatio kao nešto što nije poslovno (MacPro), a ni obično kućno multimedijalno (MacMini) računalo i po meni bi trebalo imati karakteristike oba svijeta. Apple očito više specifikacijama naginje poslovnom, dok multimedijalni dio ostaje na dizajnu.
Tu upada Sony koji je sve ubacio u isti kalup i dokazao da je Apple preskup za ono što nudi. Tko treba snagu i prednosti MacOS-a za posao, kupit će MacPro i veliki monitor, a tko ne treba, dovoljan mu je MacBook White. Ovo je za mene čisto bacanje novca za funcionalnost koju ima Macbook. Zamisli situaciju da si student, zarađenim novcem si kupiš stan i razmišljaš o računalu: kupim iMac - imam računalo....kupim Sony - imam računalo, TV, touchscreen... za istu cijenu. Šteta što ih samo u Americi ima.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote