View Single Post
Staro 08.11.2009., 16:21   #2062
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
koji vam je vrag, kakav prokleti moral? sta, oni su trebali vidjeti uzeti laptop i dati novi, nema provjere i bilo cega? ako je islo u servis, koji ga je morao zaprimiti i obaviti pregled, i potvrditi - da, laptop je neispravan, odobriti novi u zamjenu, dostaviti nazad u trgovinu, u cemu je problem? u 30 dana? opet pitam - koji vam je? ako zakon striktno nesto ne definira, pa normalno da ce prakticki svatko raditi u svoju svrhu. ko' da zivite pod staklenim zvonom pa je ovo incident, rijetka pojava. inace, samo bacite oko tamo pod kazne i policiju, obicni smrtici kao ja ili bilo tko gleda kako bi se izvukao za bilo sta sto je sam skrivio. a da ne kazem da je bilo slucajeva "e, ja bi skurio svoju 7900GT da dobijem 8800GT, kak da to napravim?".......

zaboli me sto je rijec o Linksu ili o vemilu ili hgspotu - jednako je. znam da cu sada izvuci komentare da sam ja placen od linksa ili nosim njihove boje, ali na ovo nisam mogao presutiti jer zaista mi je glupo. jer ispada kao da je kupac zakinut sa necim, a zapravo je sve odigrano tocno kako pise po zakonu, po nekim pravilima.

A jel burko, a zasto onda nama obicnim smrticima bude malo bad traziti nakon 2 ili 3 godine pun povrat novaca za graficku nazad? 3000 kn, briga nas sto je sad to smece i nije bas fer?
Da znas koliko malo ljudi to napravi (a trebali bi svi.. jer na to imamo pravo, ko i trgovina na 45 dana, zar ne?). I sto je najbolje vi (ne ti, oni koji rade tamo) bi trebali sami ponuditi ono sto je po zakonu, a ne obmanjivati i cesto lagati ljude.

Promjeni mi grafu za 1 tjedan da nemoram kupovati novu.. daj mi jacu i novu garanciju i ja sretan. Nakon par tjedna idem na povrat novaca jer sam vec kupio drugu - onda samo identicna ili povrat onda igra ulogu. Bio links ili hg srot... isto ti je, nakraju... Eto na koji moral mislim.
+to da cu radje kupovati tamo gdje ti srede u najkracem moguce roku nego tamo gdje se drze 45 dana i ko te hebe.

Govorim o tome gdje grafa krepa, a ne bude skurena sto je iako tesko dokazivo ipak krivicno dijelo.....

45 dana je zakonski rok nakon koga bi trebala ici sankcija (jelte kazna) trgovini. Ali eto, neide (bar ne odmah po isteku 45 dana. Krajni rok ne znaci da je to i rok popravka. Rok popravka svakoj trgovini bi trebao biti sto kraci.
Kad vec branis trgovine. Sta ono definira zakon o kupnji na daljinu.. sta tvoj links kaze za vracanje takvih stvari (monitor, recimo). Sta zakon kaze? Trebali bi reci - zakon je takav - u cemu je problem? koji ti je?

Provjera lapa treba koliko? Provjera lapa pod naznakom hitno - kupljeno neispravno (jer takav slucaj mora imati prioritet)?
Alfa_R je offline   Reply With Quote