View Single Post
Staro 07.11.2009., 16:46   #1
Sardi
Premium
Moj komp

Sardi's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Unhappy (riješeno) Sustav nestabilan nakon promjene procesora (Sempron > Phenom)

Naslov sam stavio takav jer su problemi počeli s danom kad sam svoj stari sempron zamijenio za phenom x2 545, što ne znači da je nužno u procu problem.

Ovo pišem s lapa jer se komp konstanto zamrzava i ono što se najčešće dogodi je kao da se faza slike pomakne, dakle 2 u 1 dobijem s tim da je jedna slika malo desno od druge.

Komp se zamrzne, ako ne pri bootanju, onda pri ulasku u winse, pa kroz max 15min. Također povremeno prije dizanja winsa BOD mi pošalje pozdrave sa toplih Bahama.

Proc je Phenom x2 545, matična asus m4a78 pro, ram kingmax 1x512 (667) & 1x1gb (800), vga je on board (model iz siga).

Proc hladi stock cooler na cca 3500rpm, na hladnjaku je bila nanesena tvornička pasta.

U biosu je sve na defaultu i najnoviji bios (1501) je instaliran.

Također je do problema sa latencijom zvuka preko profi pci zvučne kartice došlo tek nakon instaliranja winxp sp3, do sp3, nikakvih problema nije bilo. A još brže zamrzavanje slike se dogodilo kada sam u biosu uključio opciju CPU Q-Fan. Pri toj opciji se zamrzavalo gotovo instantno pri ulasku u winse (ali ne prije), tako da je ta opcija ugašena a bios reinstaliran i na defaultu.

Nemam ideju što bi moglo uzrokovati te probleme. Sumnjam na ram, al samo zato što mi ništa drugo ne pada na pamet.

Help!

Sardi je offline   Reply With Quote