Nije baš sve i baš uvijek tako jednostavno !
Evo mog slučaja. Dakle, imam 5800 XM od VIP-a sa Vodafone softverom, tzv. "prilagođena inačica" v21.0.025.291.02 od 08-05-2009. godine, postav jezika je 07 (hrvatski) i vrsta aparata je RM-356.
Pokušao sam promijeniti "Product code", ali izgleda da nisam uspio. Ispočetka sam se mučio s JAF-om. Javljao mi je grešku kod spajanja s mobitelom i rušio se kad sam trebao upisati novi "Product code". Onda sam instalirao "Nokia PC Suite" koji ima noviji drajver i onda se nije pojavljivala poruka o grešci i nije se rušio JAF prilikom upisivanja "Product code-a". Međutim, iako sam točno slijedio upute, nakon isključivanja i uključivanja aparata i provjere ima li novi firmware (ono, kad se utipka *#0000# itd.) uvijek dobijem poruku da nema novog softvera za nadogradnju. Pokušao sam s dva "Product code-a" (0573762 i 0559395) ali bez uspjeha. U aparatu imam VIP-ovu karticu s brojem, pa sam posumnjao da možda aparat nije zaključan samo na VIP, te sam zamijenio karticu s T-mobile-ovom i uredno radi. Nemam pojma što bih još mogao isprobati, pa molim nekoga tko ima slična ili bogatija iskustva s rješavanjem ovog problema da pomogne. Hvala unaprijed !