View Single Post
Staro 07.11.2009., 13:31   #66
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
E ali ja ga uspoređujem po komponentama, đabe mi velik monitor kad ga ja vrednujem po drugim karakteristikama.

Što se tiče idiot friendlynessa, to sve razumijem, makar baš je tu i najveći problem. Recimo Štef i Barica hoće nešto što upale i da mogu gledat slike svojih unuka, hoće li uzeti iMac od 13-14k kn ili laptop/običan PC za 3-4k kn, naravno koji dolazi s predinstaliranim OS? Pa naravno da neće nitko uzet 10 000 kn skuplju opciju.

Također neće ni tvrtke uzimat iMacove kad gledaju da će što više uštedit, nastranu sad rijetke tvrtke koje iz nekog razloga trebaju Macove ili da budu kul ili su profesionalno uvjetovani (kao npr. izrada iPhone aplikacija, vide da bi radije onda iMac uzeli kad već ima S-IPS itd., a PC ekran + PC bi došao jednako/više onda ok)

Ono, razumijem ako već netko ide uzimat računalo iznad 10000 kn, treba monitor itd., onda bi vjerojatno i ja uzeo jer bi mi cijeli paket bio povoljniji od sastavljanja svog PC računala.

S druge strane imam kod PCa više slobode, veću garanciju itd. pa se meni osobno neće nikad dogodit da ću odabrat iMac naspram PCa.

Što se tiče komentara oko PCa i virusa, virus prvo treba doći na tvoje računalo što je s Fort Knoxom od W7 defaultnog firewalla malo teže. Drugo, antivirusa ima i besplatnih i komercijalnih stoga ne vidim razlog zašto netko ne bi imao antivirus na računalu. Treće, s brand računalima uvijek u pravilu dolazi i neka antivirusna zaštita, pa makar i free Mcafee trial od godine dana.
velorien je offline   Reply With Quote