View Single Post
Staro 07.11.2009., 11:07   #65
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Modding argument se ističe kao prednost PCa jer što ako nešto ne radi -> izvadiš taj dio i zamjeniš.
I koliko to useri rade kojima je PC za posao??? Isto koliko i Mac useri.
Citiraj:
Isto tako od doba Viste, a pogotovo sad Windowsa 7 nisam morao skinuti nijedan driver ako nisam htio što je pogotovo impresivno kad vidimo razmjer između dva modela, četiri kombinacije hardvera kod Applea i milijardu mogućih kombinacija na PC strani. Pod pretpostavkom da imaš legalne Windowse možeš transparentno skidati updatove (ili ručno ili automatski) i s sigurnosnim propustima i sl. stvarima nećeš imati garantirano problema.
Što te dovodi do zaključka da je Apple OS dobro prilagođen samo 4 tipa hwa, odnosno i manje jer su 1 Intel, i ostale varijacije grafika je slična.
Citiraj:
Također, ne razumijem ovaj svaki dan s PCjem imaš posla argument. Iole normalan korisnik stavi jednom Windowse, drivere i bok, vozi. Isto tako, ako kupi neko brand name računalo ne mora raditi ni to.
Hahaha, ima sigurno posla jer prvi virus ili neki shit, i PC je amen. Linux na stranu, pričam o Winsima.
Citiraj:
ima jedan dobar članak Microsoft Apps - only suckers pay retail te Seven perfectly legal ways to get Windows 7 cheap, or even free.
Ovo neću komentirati, 29$ dođe 10.5>10.6, W7 je puno skuplji, OEM,Retail, Upgrade tako da.
Citiraj:
Kad u računicu ubaciš da za 5000 kn dobiješ PC računalo višestruko moćnije od 14k kn Mac ekvivalenta i eto, dajte mi argument za Mac, a da nije S-IPS monitor. PC predstavlja slobodu izbora, Mac predstavlja zlo
A sada si stvarno sam sebi stavio govno u usta

Ako ideš uspoređivat iMac 27" i PC, onda ga uspoređuj po svim karakateristikama.
  1. iMac ima 27" IPS, i može se koristiti kao standalone monitor
  2. Ima i Intel i5/i7 mobilni CPU
  3. Ima predobru tipkovnicu i miš (možda)
  4. Sve ima ljepo upakirano predinstalirano, dobiješ sav software na DVDovima (kod OEMa mislim da ne)

Sada tebi se ne sviđa 27" IPS, wireless TIPKOVNICA/MIŠ, unibody kućište. Zar ti to ne govori da takav ekvivalent PC isto nije potreban (da ima nešto kao iMac identično, ali po manjoj cijeni koliko je moguće u takvim okolnostima)? Znači sudiš o Macu a ujedno kada bi sastavljao PC nebi uzimao slične komponente

Moram opet stavit par slika, jer nekima stvarno bi prije metar u guzicu nego cenat u glavu.

Mislim da je očito da ima razlika, i nemoj sada reć da je ovaj DELL OEM puno bolje stoji na stolu, da je tiši, i da zauzima isto mjesta i sl.
Baja 001 je offline   Reply With Quote