Tema: SSD vs HDD
View Single Post
Staro 07.11.2009., 05:27   #45
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Constantine Pregled postova
pa to je očito,ali ipak,meni za OS,programe i igre treba minimalno 100-120 giga prostora,dok high performance SSD-ovi od 120gb budu ispod 2000kn ja cu definitivno uzet jednog
Kao sto rekoh SSD diskovi su trenutacno namijenjeni OS-u i aplikacijama, a sve ostalo je manje bitno i isplativo.

Barem 90% ljudi moze sazeti svoje sistemske particije na 40-50GB (bez nekakvih 20GB igrica) tako da je ovo cisto dovoljno za ono za sto je namijenjeno.

Ozbiljnu uporabu, a ne nekakve pucacine od vise desetaka GB u kojima ce se leveli ucitavati nekoliko sekundi brze.

Svi znamo sto je ozbiljna uporaba kompa i koje aplikacije spadaju u to, a i takvoj vrsti korisnika se ionako ne treba govoriti da je vrijeme novac.

Jos jednom ponavljam, SSD disk je najvece ubrzanje u radu kompa sa svakodnevnim zadacima u odnosu na bilo koju drugu nadogradnju komponenti.

Samim time zasluzuje epitet isplativosti (u usporedbi s npr. velikim brojem skupih i mocnih kvad procesora koji vecinu vremena idlaju u racunalima "obicnih" korisinika - a opet dobivaju oznaku isplativosti, tj. masovno se kupuju).

O skupljim grafama necu ni zapocinjati ...

Da li je ovo prioritet pojedincima ili ne ... iskreno - tak svejedno, ali je objektivno gledajuci HDD najsporija komponenta unutar racunala i samim time cijela prica dobiva na perspektivi vrijednoj paznje.

Naravno cijena (kn/GB) bi mogla biti niza i ogromna je vjerojatnost da ce s vremenom i biti niza, ali to ne znaci da do tog trenutka hrpa ljudi nece kupovati SSD diskove.

BTW cesto se minimizira vaznost diskovnog podsustava, a vrlo je dobro poznato koliko su ljudi osjetljivi upravo na vlastite podatke, njihov integritet i nacin njihova koristenja.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 07.11.2009. u 06:03.
dh41400 je offline   Reply With Quote