View Single Post
Staro 07.11.2009., 00:54   #60
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
Isto tako to što mnogi navode "modding" (odnosno mogućnost prčkanja po kučištu, mijenjanja komponenti i sl.) kao prednost PC-a mi je glupost. Računalo nije tu da nam stvara posao, nego da nam ga rješava. To što mnogi koji se nalazimo tu na forumu vole računala i njihovo slaganje, popravljanje, održavanje i sl. i to im čini užitak, to općenito nije prednost. Ljudi koriste računala kao pomagalo i kao takvo bi trebalo raditi i gotovo. A ne da svaki dan skidamo drivere, krpamo bugove, tražimo kompatibilni soft i sl. Kada imate Mac, 90% tih stvari nema. Nije da nema problema, ali jednostavno ih ima puno puno manje i računalo vam postaje ono što treba biti, a ne nešto oko čega imate posla svaki dan.
Modding argument se ističe kao prednost PCa jer što ako nešto ne radi -> izvadiš taj dio i zamjeniš.

Isto tako od doba Viste, a pogotovo sad Windowsa 7 nisam morao skinuti nijedan driver ako nisam htio što je pogotovo impresivno kad vidimo razmjer između dva modela, četiri kombinacije hardvera kod Applea i milijardu mogućih kombinacija na PC strani. Pod pretpostavkom da imaš legalne Windowse možeš transparentno skidati updatove (ili ručno ili automatski) i s sigurnosnim propustima i sl. stvarima nećeš imati garantirano problema.

Također, ne razumijem ovaj svaki dan s PCjem imaš posla argument. Iole normalan korisnik stavi jednom Windowse, drivere i bok, vozi. Isto tako, ako kupi neko brand name računalo ne mora raditi ni to.

Kad u računicu ubaciš da za 5000 kn dobiješ PC računalo višestruko moćnije od 14k kn Mac ekvivalenta i eto, dajte mi argument za Mac, a da nije S-IPS monitor. PC predstavlja slobodu izbora, Mac predstavlja zlo
velorien je offline   Reply With Quote