Ja se unaprijed ispričavam na otvaranju ovog topicha ali me stvarno muči. Na pitanje u drugoj temi nisam dobio odgovor , a stvarno mi se žuri jer kasnije neču bit pri računalu. Imam jedan problem koji me prilično živcira. Uzeo sam novo računalo. Ako je to bitno ploča je gigabyte EP45-UD3LR, a procesor Intel E8400 dok je grafička HD4870. I sad imam memoriju kingston hyperx 2x2gb 1066mhz model KHX8500D2K2/4G. Dakle model koji bi trebao radit na 1066mhz. No međutim meni radi na 800mhz. I sad čitajuči malo neke slične teme po internetu pokušao sam sam dignit na 1066mhz al nikako ne ide. Isključio sam ono c1e i eist(ili tako nešto) u biosu i krenio ovim redosljedom:
Kad uđem u bios postavke su ovakve što se tiće memorije:
-(G)MCH FREQUENCY LATCH - auto
-SYSTEM MEMORY MULTIPLIER - auto
-VOLTAŽA je isto auto na 1.8v kolko vidim
letencije su 5-5-5-18
E sad ja sam u ovo prvo stavio 266mhz, u drugo 4.00 A dakle 1066mhz letencije sam ili ovu zadnju promjenio iz 18 u 15 ili ostavio sve kako je i voltažu dizao i spuštao ali nikako mi ne ide. Pa eto molim vas za pomoć i neki savjet kako napravit da mi radi an 1066mhz, a ne na 800mhz. Najduže mi je trajalo uđe u windows i onda se sruši. Molim pomoć jer bi ipak htio da mi radi kako sam i uzeo na 1066mhz. Jer gledajuči tako mogao sam uzet onda i onu od 800mhz jel tako. Hvala unaprijed!!!!! Eto stvarno bi volio također da mi kažete hoću li normalno moć clockat procesor iako je memorija na 800mhz ali stvano bi volio je stavit da radi kako sam i mislio kad sam uzimao na 1066mhz.