View Single Post
Staro 06.11.2009., 17:52   #768
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
meni je zanimljivije kad se netko zaljepi na 4670 jer kao trosio manje struje od 9600gso a cak ce i svaka 9600gt (kojoj to nije disablano na nivou biosa) raditi bez da se spoji dodatno napajanje. Naravno, ako je spojena u PCIe 2.0 koji bez problema daje i vise nego sto je potrebno, dodatni konektor na tim karticama je tu samo zbog PCIe 1.x podrske. A sad hoce li tih par W razlike u potrosnji stvarno znaciti razliku i u radu ili u tome hoce li mu postojece napajanje biti dovoljno? Ako je tako onda mu je napajanje svejedno za zamjenu
kad vec hoces, tj trazis da "opravdam" zalaganje za 4670........

prvo, govoris o 150W koje bi se trebalo iscupati iz PCIe x16 2.0. da li ga ima na GA-M61PM-S2?
dakle, najvjerovatnije ce se morati spojiti adapter posto jako tesko da 400Wtni ms/delux/premier/codegen ima 6pinski konektor na sebi.
drugo, grijanje. 9600gso imam prilike uzeti na testiranje kad god, jer ju frend ima. i daleko je to od 4670; puno veci (istina bog, kvalitetniji) hladnjak, ali i puno topliji u svakom rezimu rada. 9600gt koristi prakticki jednak, dakle, temperature su opet vece nego kod 4670. kako ne reci da je to prednost atija?
i trece - cijena. nove 4670 se daju naci za ~450 kuna, 9600gso za vise od 600 kuna, a 9600gt za malo vise od 550 kuna. kako opet ne reci da je ati bolji izbor?

i sada dolazimo do onog vaznog - a to je da ne volis ati. jer si imao sranja sa driverima koji su ti popili mozak, sada si sretan sa gts 250 ko' beba sa zveckom. sorry, ja imam sada vec godinu dana 4670, nikakvih problema i sve radi kako treba. tako da generalno se slazemo, sve tri kartice su jako dobre i zaista pruzaju puno za onoliko koliko kostaju (pogotovo polovne), ali kad pricamo o novome - tu je bolja solucija ati. pogotovo u ovom slucaju gdje je bog-zna-koje napajanje u igri.

Citiraj:
Autor freddie Pregled postova
ajd bez prepucavanja i molim odgovor na ovo:
znači da stavim tu 4670 i netrebam mijenjati napajanje i proc a dobit ću skoro isto ko i sa 9800 gt ako sam dobro shvatil
jok, neces dobiti perfomanse kao sa 9800GT jer u svakom slucaju ti je procesor - preslab. ali ces dobiti itekakav napredak u perfomansama sa jednom od kartica koje sam ti preporucio, sa izuzetkom na 4670 kao prvi izbor jer ne zahjeva dodatno napajanje. uostalom, sve sam ti odgovorio, potrazi.

Burko je offline