Citiraj:
Autor Baja 001
Neki nikako da shvate, iMac je jednostavno opravdan ulog. Svaki primjer PCa pada u vodu, jer ima kađetu od 10kg ispod stola. Opet će biseri ™ uletjeti da možeš kašetu stavit u WC/Podrum/Špajiz i sl. To ovdje nije poanta.
iMac, 1 kabel, monitor, tipkovnica i mouse, manje će mjesta zauzeti nego neki laptop (!) što je vrlo estetski lijepo i tiho. Tko je god koristio iMac, zna da je vrlo tih stroj, koji odlično vrti OSX a i Windoze. Ove gluposti sa CM690 su presmješne, hrpa aluminija koja je ujedno kao 5 iMacova, u gabaritima.
Sve to je zančinjeno odličnim unibody kućište, odlična tipkovnica, softwareom koji radi po defaultu, i OSXom koji je jeftin za nadogradnju i sl.
|
A što se desi kad odu zvučnici/mikrofon/bilošto u vašem unibody iMacu? Oprostite se s računalom na 40 dana jer sve mora ići
Ne kužim kako ne razumijete da je iMac još uvijek precjenjen, sve je ok za dobar ekran i to, ali ne znam kojem korisniku treba S-IPS monitor, a da nije profesionalno uvjetovan?
I to tek ovi novi 27" dolaze s IPS matricom, prošli iMac modeli su dolazili s TN. Po čemu su onda iMacovi bili bolji bang for the buck? I o samom izgledu Maca se može diskutirati, recimo meni uopće nisu privlačni. O Garage bandu da i ne govorimo, ko da ste svi glazbenici, kladim se da većina nije pokrenula program više od jednom da vidi šta ima.
Neću ulazit u rasprave što je bolje, ali me fanatičnost i opravdavanje takvih apsurdnih cijena iritira. I ako još dobiješ laptop komponente, auuu, pa takve su obično sporije 2 puta od neke ekvivalentne "nemobilne" desktop komponente.