I ja sam takvog mišljenja, fakultet ne pruža dovoljno znanja; danas većina ljudi koji završe faks, ne znaju raditi u struci, što pogotovo vrijedi za IT. Kriv je i mentalitet studenata koji razmišljaju samo da se prođe, prepisivanjem ili nekako drugačije, nije bitno, samo da se završi , ali je kriv i obrazovni sustav itekako. Osim toga što je jako malo stručnjaka na fakultetima koji znaju prenijeti znanje, premalo je i prakse i dodira sa tržištem rada. Kad bi fakulteti imali neku vrstu suradnje sa većim firmama u obliku studentske prakse, možda bi se stvari poboljšale.
Ja sam na svojem faksu imao dosad barem 60% predmeta za koje smatram da su beskorisni. Previše se ide u širinu, predmeti koji su bili donekle korisni gradivom, nemaju nikakve prakse i ono malo teorije koju naučiš ti ionak ispari za godinu dana...
Neznam, još se ipak nadam da nakon faksa neće biti tak loše, al do tada se moram naučiti nešto sam, jer samo očekujući da će mi fakultet pružiti znanje me neće dovesti nigdje.
Citiraj:
Autor Codiac
faks cu zavrsiti al moram priznati da mi se uopce nezuri jer osim svoje moralne satisfakcije necu dobiti apsolutno nista...
|
I ja slično razmišljam, s tim da ipak želim čim prije završiti jer nije svejedno studirati godinu dana više i plaćati sve vezane troškove (koji se kod nekih penju i na više od 30k kn kad uračunaš školarine, stanarine, prehranu itd.).